Snij de feta of witte kaas in blokjes van ongeveer 1-2 cm.
Was de tomaat en dep droog. Halveer de tomaten. Maak met een aardappelmesje een rondje zodat je met een theelepeltje de zaadjes er makkelijk uit kan halen.
Snij de tomaat nu in kleine stukjes.
Was de komkommer, dep droog en Schraap de zaadjes met een theelepeltje uit de komkommer. Snij de komkommer in blokjes.
Was de gemengde sla en droog in een slacentrifuge of met wat keukenpapier. Doe de sla in een ruime kom.
Was de munt en haal de blaadjes van de takjes. Gooi de takjes weg. Als de blaadjes groot zijn, knip ze dan in kleine stukjes. Als je pepermunt (mentha piperita) gebruikt is dit waarschijnlijk niet nodig.
Laat de olijven uitlekken.
Voeg de tomaat, komkommer, olijven en feta aan de sla toe.
Voeg de feta en de munt toe.
Meng het citroensap met de olijfolie en de oregano. Maak de dressing op smaak met peper en zout. Meng door de salade heen.