Ga terug
+ servings
Saltimbocca alla Romana

Saltimbocca alla Romana

4 personen
5 minuten
10 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram kalfsschnitzels (elke schnitzel is 125 gram)
  • 60 gram Prosciutto di Parma
  • 4 flinke salie bladeren
  • 100 gram roomboter
  • 45 ml extra vierge olijfolie
  • 4 eetlepels witte wijnazijn
  • 50 ml kokend water
  • peper en zout

Voedingswaardes

Calorieën: 464kcal
,
Eiwitten: 30g
,
Bruto koolhydraten: 1g
,
Netto koolhydraten: 1g
,
Vetten: 38g
,
Macro vetten: 73%
,
Macro koolhydraten: 1%
,
Macro eiwitten: 26%

Instructies

  • Leg de schnitzels neer en strooi wat peper en zout op elke schnitzel.
    peper en zout op de schnitzel strooien
  • Bedek de schnitzel nu met een flinke plak Prosciutto di Parma.
    Leg een plak Parmaham op de schnitzel
  • Leg aan de smalle kant van de schnitzel een blad salie op de Parma ham.
    Salieblad op de schnitzel leggen
  • Rol de schnitzel op en zet vast met twee houten prikkertjes.
    Zet vast met houten cocktail prikkertjes
  • Doe de olijfolie en de roomboter in een braadpan. Zodra de boter gesmolten is leg je de saltimbocca in de braadpan en bruin je ze op hoog vuur aan alle kanten. Om ze te keren haal je de prikkertjes eruit en vervolgens doe je ze er weer opnieuw in.
    saltimbocca op hoog vuur bruinen
  • Zodra de saltimbocca aan alle kanten gebruind zijn zet je het vuur lager en voeg je de azijn en het kokende water toe. Doe een deksel op de pan en laat even stoven.
    saltimbocca even laten stoven
  • Saltimbocca is heel snel gaar dus check regelmatig met de vleesthermometer, want het is het lekkerst als het lichtroze vanbinnen is. Je wilt daarom een kerntemperatuur van 45° Celsius.
    kerntemperatuur
  • Serveer de saltimbocca met de jus.
    saltimbocca