Ga terug
+ servings
lamsburgers

Lamsburgers

4 personen
3 minuten
12 minuten

Ingrediënten

Lamsburgers

  • 600 gram lamsgehakt
  • 0.5 theelepel gemalen komijn
  • 0.5 theelepel gemalen koriander
  • 0.5 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel versgemalen peper
  • 1 theelepel zout

Zijkant van de burgers

  • 1 eetlepel platte peterselie
  • 1 eetlepel heel fijngehakte ui (of sjalot)

Vet om in te bakken

  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie

Voedingswaardes

Calorieën: 491kcal
,
Eiwitten: 25g
,
Bruto koolhydraten: 1g
,
Netto koolhydraten: 0g
,
Vetten: 42g
,
Macro vetten: 78%
,
Macro koolhydraten: 1%
,
Macro eiwitten: 21%

Instructies

Lamsburgers

  • Meng de kruiden en specerijen goed door het lamsvlees heen en vorm vervolgens in platte burgers van ongeveer 150 gram elk.

Randje

  • Snij de ui of sjalot in heel kleine stukjes en meng met fijngeknipte peterselie. Rol de zijkanten van de burgers door dit ui-peterselie mengsel.
    lamsburgers bakken

Bakken

  • Verhit de olijfolie in een grillpan. Bak de burgers 4-6 minuten per kant. Zelf vind ik lamsburgers het lekkerst als ze mooi bruin aan de buitenkant maar nog een beetje roze vanbinnen zijn, als je ze liever meer doorgebakken wilt, bak ze dan wat langer.
    lamsburgers lichtroze van binnen