Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Instruction Images
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Venkelsalade met avocado en zalm
2
personen
15
minuten
minuten
Ingrediënten
300
gram
venkel
1
avocado
2
eieren
2
eetlepels
Parmezaanse kaas
1
eetlepel
pijnboompitten
75
gram
gerookte Sockeye zalm
1
eetlepel
appelazijn
30
ml
extra vierge olijfolie
⅛
theelepel
peper
⅛
theelepel
zout
Voedingswaardes
Calorieën:
502
kcal
,
Eiwitten:
19
g
,
Bruto koolhydraten:
21
g
,
Netto koolhydraten:
9
g
,
Vetten:
41
g
,
Macro vetten:
70
%
,
Macro koolhydraten:
16
%
,
Macro eiwitten:
14
%
Instructies
Kook de eieren
7 minuten
in kokend water. Laat onder een koude kraan afkoelen. Pel de eieren dan en snij in stukjes.
Snij de venkel in dunne reepjes bijvoorbeeld met een mandoline.
Snij de toppen van de venkel in kleine stukjes om mee te garneren.
Was de venkel in een kom met water (er kan wat zand binnenin de venkel zitten) en laat in een vergiet uitlekken.
Snij de avocado door midden en verwijder de pit. Snij het vruchtvlees in blokjes.
Snij de gerookte zalm in reepjes.
Snij een paar plakken van de Parmezaanse kaas en snij die in reepjes.
Maak de vinaigrette door de olijfolie, appelazijn, peper en zout met elkaar te mengen.
Rooster de pijnboompitten in een koekenpannetje zonder toegevoegd vet totdat ze beginnen te kleuren. Dit gaat heel snel!
Doe de venkel, zalm, eieren en avocado in een kom. Meng de vinaigrette er doorheen.
Garneer met de Parmezaanse kaas, venkeltoppen en de pijnboompitten.