Ga terug
+ servings
Venkelsalade met avocado en zalm

Venkelsalade met avocado en zalm

2 personen
15 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram venkel
  • 1 avocado
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 75 gram gerookte Sockeye zalm
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 30 ml extra vierge olijfolie
  • theelepel peper
  • theelepel zout

Voedingswaardes

Calorieën: 502kcal
,
Eiwitten: 19g
,
Bruto koolhydraten: 21g
,
Netto koolhydraten: 9g
,
Vetten: 41g
,
Macro vetten: 70%
,
Macro koolhydraten: 16%
,
Macro eiwitten: 14%

Instructies

  • Kook de eieren 7 minuten in kokend water. Laat onder een koude kraan afkoelen. Pel de eieren dan en snij in stukjes.
  • Snij de venkel in dunne reepjes bijvoorbeeld met een mandoline.
    snij de venkel met een mandoline in dunne reepjes
  • Snij de toppen van de venkel in kleine stukjes om mee te garneren.
  • Was de venkel in een kom met water (er kan wat zand binnenin de venkel zitten) en laat in een vergiet uitlekken.
    was de venkel en laat in een vergiet uitlekken
  • Snij de avocado door midden en verwijder de pit. Snij het vruchtvlees in blokjes.
  • Snij de gerookte zalm in reepjes.
    snij de zalm in reepjes
  • Snij een paar plakken van de Parmezaanse kaas en snij die in reepjes.
    snij de plakken parmezaanse kaas in reepjes
  • Maak de vinaigrette door de olijfolie, appelazijn, peper en zout met elkaar te mengen.
  • Rooster de pijnboompitten in een koekenpannetje zonder toegevoegd vet totdat ze beginnen te kleuren. Dit gaat heel snel!
  • Doe de venkel, zalm, eieren en avocado in een kom. Meng de vinaigrette er doorheen.
  • Garneer met de Parmezaanse kaas, venkeltoppen en de pijnboompitten.
    Venkelsalade met avocado en zalm