Breng een steelpan met water aan de kook. Zodra het water kookt leg je de eieren erin. Laat de eieren 8 minuten koken of gebruik ingemaakte eieren.
Was de sla en droog de sla in een slacentrifuge. Was de tomaten en komkommer en dep droog.
Scheur of snij de slabladeren in stukken. Snij de komkommer en tomaten in plakjes of stukjes. Je kan eventueel de komkommer en tomaten eerst halveren en dan met een theelepel de zaadjes uit de komkommer en tomaten halen als je niet van zaadjes houdt. Snij de avocado in blokjes.
Doe de komkommer, avocado en tomaten in een slaschaal en meng door elkaar heen.
Voeg de sla toe en maak een vinaigrette met de olijfolie en het citroensap of eventueel wat azijn en meng door de salade heen.
Zet de pan met hardgekookte eieren onder de koude kraan. Pel de eieren en halveer ze. Leg de eieren op de salade of haal het eigeel uit de eieren en meng dit met boter, peper en zout en vul de eieren ermee.