Ga terug
+ servings
Granola

Granola reep

6 personen
5 minuten
20 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram geroosterde amandelen
  • 50 gram in stukjes gesneden 85% Hands Off My Chocolate
  • 10 gram gesmolten kokosolie
  • 10 gram gemalen kokos
  • 50 gram banaan
  • 2 eetlepels tahini (of notenpasta)
  • 1 ei
  • snufje zout
  • snufje kaneel

Voedingswaardes

Calorieën: 265kcal
,
Eiwitten: 8g
,
Bruto koolhydraten: 10g
,
Netto koolhydraten: 6g
,
Vetten: 23g
,
Macro vetten: 74%
,
Macro koolhydraten: 14%
,
Macro eiwitten: 11%

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180° Celsius.
  • Mix alle ingrediënten in een handblender door elkaar. Je wilt niet alle amandelen opbreken, dus hou er een aantal apart.
    Ingrediënten voor granola door elkaar mengen
  • Goed door elkaar mengen met een staafblender. Het geeft niet of je nog wat stukjes chocola hebt. Als je alles gemengd hebt, leg je het op een snijplank en meng je de apart gehouden amandelen er doorheen.
    Goed mengen met een staafblender
  • Leg een vel bakpapier in een vierkante of rechthoekige ovenschaal en spreidt de granola mix over de bodem uit in een laagje van ongeveer 1 cm dik.
    Spreid het mengsel uit op een bakplaat
  • Bak de granola in 20 minuten gaar. Je kan na 15 minuten de granola al even uit de oven halen en er een repenpatroon in snijden. Bak daarna de laatste 5 minuten indien nodig.
  • Laat de granola nu heel goed afkoelen op het aanrecht.
  • Je kan eventueel nog wat extra chocola smelten in de magnetron en daar wat ongeklopte slagroom doormengen. Dit kan je dan in een patroontje over de granola drizzelen.
    Granola