Ga terug
+ servings
Entrecote 1

Entrecôte met kervel-dragon kruidenboter

2 personen
5 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram entrecôte
  • 45 gram roomboter
  • peper en zout

Voedingswaardes

Calorieën: 577kcal
,
Eiwitten: 40g
,
Bruto koolhydraten: 1g
,
Netto koolhydraten: 1g
,
Vetten: 47g
,
Macro vetten: 72%
,
Macro koolhydraten: 1%
,
Macro eiwitten: 27%

Instructies

  • Haal het vlees minimaal een half uur voordat je het gaat bereiden uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen.
    entrecôte op tijd uit de koelkast halen
  • Zet je grillpan op hoog vuur. Voeg de boter toe en smelt de boter op matig-hoog vuur.
    Boter smelten
  • Dep de entrecôte droog met wat keukenpapier.
    Dep de entrecote droog
  • Leg de entrecôte in de pan met de gesmolten boter en bak 2 minuten. Keer het vlees om en bak de andere kant 1,5 minuten.
  • Check de kerntemperatuur zodra beide zijden mooi bruin zijn. Je wilt een kerntemperatuur van 53° voor rare of 58° voor medium-rare.
    check met een vleesthermometer de kerntemperatuur
  • Wikkel de entrecote in aluminiumfolie. Vouw het goed dicht zodat het vlees warm blijft. Laat het vlees nu 10 minuten rusten. Het vlees zal nog wat verder doorgaren.