Was de courgette en dep droog. Rasp de courgette (met de schil). Doe de geraspte courgette in een kom en strooi er zout over. Laat 10 minuten staan.
Haal het metalen klipje of touwtje van de burrata af en snij de burrata in stukjes (de buitenkant kan je gewoon eten).
Was de platte peterselie en snij of knip in stukjes.
Was de tomaatjes en snij ze in vieren.
Meng de burrata, tomaatjes en platte peterselie door elkaar heen. Maak op smaak met peper en zout en citroenolijfolie.
Doe de courgette in een vergiet en duw flink aan zodat het vocht uit de courgette komt. Voeg de tijm en versgemalen zwarte peper aan de courgette toe en meng door elkaar heen.
Klop het ei los in een kom en doe het courgette mengsel hierbij. Roer goed door elkaar heen.
Verwarm een koekenpan op hoog vuur en doe hier de extra vierge olijfolie in. Zodra de olijfolie heet is doe je 2 of meer hoopjes van het courgette mengsel in de koekenpan. Het lijkt een beetje op pannenkoekjes bakken. Draai het vuur naar matig. Bak de pannenkoekjes aan beide zijden in een paar minuten goudbruin.
Als de courgette rösti aan beide zijden goudbruin zijn, leg je er een hoopje van het burrata-tomaten mengsel op en doe je de deksel op de pan. Laat een aantal minuten op matig vuur bakken, zodat de burrata smelt.