Maleisische rundergehaktschotel met mierikswortelmayonaise
4personen
10 minutenminuten
50 minutenminuten
Ingrediënten
Stir Fry
500gramwitte kool
500gramrundergehakt
30mlextra vierge olijfolie
5cmverse gemberwortel
25gramsambal oelek
0.5citroengrasstengel
4bosui
2teentjesknoflook
1limoen
1theelepelzout
0.5theelepelzwarte peper
Scherpe mayonaise
100mlmayonaise
25grammierikswortel (Kühne)
Voedingswaardes
Calorieën: 613kcal
,
Eiwitten: 24g
,
Bruto koolhydraten: 13g
,
Netto koolhydraten: 9g
,
Vetten: 52g
,
Macro vetten: 76%
,
Macro koolhydraten: 8%
,
Macro eiwitten: 16%
Instructies
Mierikswortel mayonaise (dit kan je al van tevoren maken)
Meng de mierikswortel met de mayonaise en zet in de koelkast zodat de smaak zich verder kan ontwikkelen.
Gehaktschotel
Maak de witte kool schoon en snij het dan in dunne reepjes (of grof raspen met de keukenmachine).
Doe de helft van de olijfolie in een grote braadpan of wok op matig-hoog vuur. Zodra de olie heet is, de kool toevoegen. Laat de witte kool een minuut of 10 bakken op matig vuur zodat de kool zacht (maar niet bruin!) wordt. Zodra de witte kool zacht is, haal je het uit de wok en zet je het apart.
Maak de knoflook schoon en snij in kleine stukjes. Schil de gember en snij ook in kleine stukjes. Snij het citroengras in kleine ringetjes. Was de bosuitjes en snij ze in stukken van ongeveer 3 cm groot. Rasp de limoen en zet de zest apart. Pers de limoen uit en houdt het sap apart.
Doe nu de rest van de olijfolie in de pan. Voeg de sambal, gember, knoflook en het citroengras toe en laat een paar minuten fruiten.
Voeg het gehakt toe. Roer even goed door en laat het gehakt op matig-hoog vuur bruinen. Af en toe even doorroeren.
Zodra het gehakt helemaal gebruind is, voeg je de witte kool weer aan de wok toe en roer je alles goed door elkaar heen. Laat even op matig vuur doorkoken.
Voeg nu ook de limoenrasp en het limoensap toe en meng door elkaar heen. Maak op smaak met peper en zout.
Serveer deze gehaktschotel met de mierikswortelmayonaise.