270grammiddelgrote tomaten(1 trostomaat weegt ongeveer 90 gram)
40gramroomboter
0.5theelepeltijm
0.5theelepeloregano
Artisjokken
200gramartisjokken
Voedingswaardes
Calorieën: 1117kcal
,
Eiwitten: 60g
,
Bruto koolhydraten: 10g
,
Netto koolhydraten: 8g
,
Vetten: 94g
,
Macro vetten: 75%
,
Macro koolhydraten: 4%
,
Macro eiwitten: 21%
Instructies
Verwarm de oven voor op 50° Celsius. En zet een grote serveerschaal die in de oven mag klaar.
Leg de biefstuk uit de koelkast, zodat de biefstuk op kamertemperatuur kan komen. Anders wordt de biefstuk taai.
Kipworstjes
Begin met de kipworstjes, want die duren het langste. Smelt de roomboter in een braadpan en bruin de worstjes aan alle kanten op hoog vuur.
Draai het vuur dan naar matig-hoog en voeg zo nodig een scheutje heet water toe. Laat de worstjes in 10- 15 minuten gaar koken.
Was de tomaten en dep droog met keukenpapier. Snij de tomaten in stukjes of plakjes.
Smelt de boter in een koekenpan of kleine braadpan waar de tomaten in passen. Zodra de boter gesmolten is, voeg je de tomaten aan de pan toe.
Was de kruiden en dep droog. Sprinkel de tijmblaadjes en de oregano over de tomaten. Maak de tomaten ook op smaak met peper en zout. Zodra de tomaten gaar zijn, leg je ze op de serveerschaal en hou je ze warm in de oven.
Lamsburgers
Smelt de boter in een grillpan of koekenpan. Zodra de boter gesmolten is, doe je de lamsburgers in de pan.
Als je de lamsburgers lichtroze van binnen wilt, bak je elke kant zo'n 2,5 minuut. Als je ze doorgebakken wilt, dan bak je elke kant4 minuten. Zodra de lamsburgers gaar zijn, kan je ze op de serveerschaal leggen en warm houden in de oven.
Biefstuk
Laat de boter in een koekenpan of grillpan smelten. Bruin de biefstuk aan beide kanten op hoog vuur.
Je kan de biefstuk even aan beide kanten op hoog vuur bruin bakken zodat het van binnen nog mooi roze is of je kan de biefstuk een paar minuten langer bakken. Bak echter niet te lang, want dan wordt hij taai. Laat de gebakken biefstuk vervolgens 5 minuten in de oven op de serveerschaal rusten.
Eieren
Smelt de boter in een koekenpan. Zodra de boter gesmolten is, breek je de eieren in de pan en doe je wat zout en peper naar smaak over elke eidooier. Als je een deksel op de pan doet zijn de eieren sneller gaar.
Artisjokken
Laat de artisjokken uitlekken en doe ze in een kommetje.
Serveerschaal
Leg alles op de serveerschaal en hou het warm in de voorverwarmde oven totdat je klaar bent om te gaan ontbijten.