Ga terug
+ servings
kibbeh

Keto kibbeh

3 personen
20 minuten
20 minuten

Ingrediënten

Buitenzijde

  • 150 gram amandelmeel
  • 350 gram lamsgehakt
  • ½ ui
  • peper en zout

Vulling

  • 150 gram lamsgehakt
  • ½ ui
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • ½ theelepel kaneel
  • ¼ theelepel piment
  • zout en peper

Frituren

  • 2 liters extra vierge olijfolie

Voedingswaardes

Calorieën: 854kcal
,
Eiwitten: 40g
,
Bruto koolhydraten: 15g
,
Netto koolhydraten: 9g
,
Vetten: 73g
,
Macro vetten: 75%
,
Macro koolhydraten: 7%
,
Macro eiwitten: 18%

Instructies

Buitenzijde van de kibbeh

  • Maak de ui schoon en hak of snij hem in kleine stukjes.
    ui fijnsnijden
  • Doe de fijnghakte ui, amandelmeel, lamsgehakt, peper en zout in een keukenmachine of handblender en pureer tot je een vleespastei hebt.
  • Zet het gepureerde vleesmengsel in de koelkast.

Vulling maken

  • Verhit de olijfolie in een braadpan op matig-hoog vuur. Zodra de olie heet is voeg je de fijngesneden ui toe en zet je het vuur naar matig. Laat de ui een paar minuten fruiten totdat hij zacht en wat glazig wordt.
  • Nu het gehakt, kaneel, piment, peper en zout toevoegen en het gehakt aan alle kanten goed bruinen. Zet het vuur zo nodig hoger (vooral als er veel vocht uit het gehakt vrij komt!).
    Gehakt bruinen
  • Voeg nu de pijnboompitten toe en laat die meebakken totdat ze goudbruin zijn.
  • Zodra het meeste vocht verdampt is laat je het gehakt een minuut of 10 zachtjes doorbakken op matig vuur.

Kibbeh potjes maken

  • Haal het vleesmengsel uit de koelkast en leg een snijplank of bord klaar. Strooi hier het amandelmeel over om de kibbeh straks in te kunnen rollen.
  • Maak je handen nat onder de koude kraan en neem een hoeveelheid vleespastei zo groot als een ei. Vorm het in een bal. Maak een gat in het midden met je vinger.
  • Maak nu genoeg ruimte met je vinger zodat je wat vulling in het potje kan doen. Je doet dit door het potje in de palm van je hand rond te draaien.
    Kibbeh potje maken met vochtige handen
  • Doe een beetje vulling in het potje en sluit het potje door het aan de bovenkant dicht te knijpen.
  • Herhaal dit totdat je alle vleespastei hebt gebruikt.
  • Verhit de frituurpan gevuld met olijfolie nu op hoog vuur.
  • Rol de kibbeh door het amandelmeel (dit is optioneel!).
    Kibbeh met amandelmeel paneren
  • Zodra de olie heet is frituur je 3 stukken kibbeh tegelijk in de frituurpan. Zodra de kibbeh goudbruin is, is het klaar en kan je de rest frituren.
    kibbeh in olijfolie frituren