Ga terug
+ servings

Keto muffins met Roquefort

10 muffins
3 minuten
15 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram courgette
  • 50 ml extra vierge olijfolie
  • peper naar smaak
  • 100 gram rode paprika
  • 75 gram Roquefort
  • 100 gram mascarpone
  • 6 eieren
  • 1.5 theelepel bakpoeder

Voedingswaardes

Calorieën: 160kcal
,
Eiwitten: 6g
,
Bruto koolhydraten: 2g
,
Netto koolhydraten: 1g
,
Vetten: 14g
,
Macro vetten: 80%
,
Macro koolhydraten: 5%
,
Macro eiwitten: 15%

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175° Celcius.
  • Was de courgette en paprika en dep droog. Haal de zaadlijsten uit de paprika en snij de paprika en courgette in kleine blokjes. 
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op matig hoog vuur en bak de courgette en paprika in ongeveer 5 minuten zodat ze zacht worden.
  • Snij de roquefort ook in kleine stukjes. 
    Alles in stukjes snijden
  • Klop de eieren met de bakpoeder los. Je wilt geen klontjes van de bakpoeder, dus je moet of heel goed kloppen of de bakpoeder eerst door een theezeefje doen. 
    Eieren schuimig kloppen
  • Meng de groente, het beslag, mascarpone en kaas door elkaar heen en verdeel dan over de muffin vormpjes.
  • Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven. Check met een saté prikker of ze gaar zijn. Als je de prikker midden in een muffin steekt moet hij er droog uitkomen. Als er nog beslag aan kleeft moet je de muffins nog iets langer laten bakken. 
    muffins in siliconenvorm bakken
  • Ik heb deze muffins in een siliconenbakvorm gemaakt. Het grote voordeel hiervan is dat je ze er heel makkelijk uit kan halen zonder dat de muffins beschadigen. Met dit muffin beslag werken papieren vormpjes namelijk niet goed. 
    Makkelijk uit de siliconenvorm te halen
  • Deze muffins zijn lekker met wat salade. 
    Keto Roquefort muffin met salade