Ga terug
+ servings

Varkensrollade met mosterdsaus

4 personen
5 minuten
40 minuten

Ingrediënten

  • 700 gram doorregen varkensrollade
  • 75 gram roomboter
  • 75 ml extra vierge olijfolie
  • 200 gram crème fraîche (of mascarpone)
  • 1 theelepel mosterd (optioneel)
  • peper en zout

Voedingswaardes

Calorieën: 677kcal
,
Eiwitten: 41g
,
Bruto koolhydraten: 1g
,
Netto koolhydraten: 0g
,
Vetten: 56g
,
Macro vetten: 75%
,
Macro koolhydraten: 1%
,
Macro eiwitten: 24%

Instructies

  • Haal het vlees minimaal 30 minuten van te voren uit de koelkast om op temperatuur te komen.
  • Smelt de boter met de olijfolie in een braadpan op matig hoog vuur.
    Braadpan met olijfolie en roomboter
  • Zodra de boter gesmolten is de rollade aan alle kanten bruinen. 
    Rollade aan alle kanten bruin braden
  • Zet het vuur nu lager. Doe het deksel half op de pan en laat het vlees zachtjes in 40 minuten garen. 
    Deksel bijna helemaal op de braadpan
  • Bedruip het vlees regelmatig met de boter en voeg eventueel wat meer heet water toe om droogkoken te voorkomen. 
  • Check met een vleesthermometer of het vlees de goede kerntemperatuur heeft. Als de kerntemperatuur van het vlees 62° Celsius is, het vlees uit de pan halen.
    Check de temperatuur van het vlees met een vleesthermometer
  • Pak het vlees in in aluminiumfolie en laat het rusten.
    Vlees inpakken in aluminiumfolie en laten rusten
  • Terwijl het vlees rust, de crème fraîche en mosterd bij de jus voegen en op een laag vuur laten binden tot een dikke saus. Als het vet gescheiden is meng het dan met een handblender. Maak op smaak met peper.