Was de aardbeien en haal het kroontje eruit. Snij de aardbeien in kleine stukjes en zet in een kopje 1 minuut in de magnetron op de hoogste stand.
Smelt de kokosolie en roomboter in een kopje in de magnetron. Dit duurt 1-2 minuten op de hoogste stand.
Meng de mascarpone door de gesmolten kokosolie en boter, voeg het vanille extract toe. Pureer de aardbeien indien nodig (het kan zijn dat ze al helemaal zacht zijn en dan hoef je ze niet te pureren). Voeg de aardbeien toe en meng goed door elkaar heen.
Schenk het nog vloeibare mengsel in je siliconen vormpje en zet het minimaal 2 uur in de vriezer om te koelen.
Haal de halve eitjes voorzichtig uit de vorm. Verwarm 1 theelepel kokosolie in de magnetron of in een steelpannetje zodat het vloeibaar is. Smeer met een kwastje een klein beetje kokosolie op het rechte stuk van het halve eitje en plak de eierhelften zo aan elkaar vast.
Deze eitjes zijn heel koud het lekkerst. Dus serveer ze meteen of bewaar ze in de vriezer, dan blijven ze mooi stevig en ze zijn koud het lekkerst.