Was de broccoli en snij in stukken. Doe in een pan met water en breng aan de kook. Kook de broccoli in ongeveer 20 minuten zodat het helemaal gaar is en makkelijk gepureerd kan worden.
Maak de bloemkool schoon en snij in stukjes zodat je niet te grootte bloemkoolroosjes krijgt. De steel van de bloemkool zelf (dus niet de bladeren, maar het wit in het midden) kan je ook in kleine stukjes snijden. Doe dan in een pan met water en kook 7minuten - de bloemkool is nu voorgekookt, maar nog steeds wel stevig. Laat de bloemkool nu uitlekken en doe het dan in een met boter ingevette ovenschaal.
Zodra de broccoli goed gaar is, het in een vergiet laten uitlekken en dan in een kom doen. Pureer de broccoli met een staafblender totdat je een gladde puree hebt.
Witte saus
De jonge kaas kan je raspen of in plakken snijden. Ik zet mijn steelpan op mijn keukenweegschaal en voeg dan één voor één de ingrediënten toe, waarbij ik daar tussen in de keukenweegschaal steeds weer even op nul zet.
Weeg alle ingrediënten voor de witte saus en doe in de steelpan met de jonge kaas.
Laat de kaas op matig vuur smelten en roer af en toe even door. Je wilt een mooie gladde saus krijgen.
Zodra de kaas is gesmolten en je een mooie gladde saus hebt, doe je het gas uit.
Bloemkool-broccoli taart in de oven
Doe de saus bij de broccoli en meng door totdat je een gladde saus voor je quiche hebt. Schenk dit mengsel nu over de voorgekookte bloemkoolroosjes in de ingevette ovenschaal.
Maak nu keto paneer meel door de Parmezaanse kaas te raspen en met het amandelmeel te mengen. Ik gebruik hier naturel amandelmeel voor - dit is gemaakt van bruine amandelen, vandaar de bruine kleur. Je kan ook gewoon amandelmeel gebruiken.
Verdeel het keto paneermeel over de bloemkool-broccoli taart en bak de taart dan in 45 minuten in de voorverwarmde oven gaar. Je moet met een vork door de bloemkool heen kunnen prikken.