Ga terug
+ servings
Keto Bloemkool-broccoli taart

Keto bloemkool-broccolitaart

4 personen
25 minuten
45 minuten

Ingrediënten

Witte saus

  • 150 ml slagroom
  • 150 gram roomkaas
  • 150 ml mascarpone
  • 100 gram jonge kaas
  • 0.25 theelepel nootmuskaat
  • snufje peper

Vulling

  • 400 gram bloemkool
  • 400 gram broccoli
  • 60 gram roomboter

Korst

  • 25 gram amandelmeel
  • 50 gram Parmezaanse kaas

Voedingswaardes

Calorieën: 767kcal
,
Eiwitten: 23g
,
Bruto koolhydraten: 17g
,
Netto koolhydraten: 12g
,
Vetten: 70g
,
Macro vetten: 80%
,
Macro koolhydraten: 9%
,
Macro eiwitten: 12%

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180° Celcius.

Groenten koken

  • Was de broccoli en snij in stukken. Doe in een pan met water en breng aan de kook. Kook de broccoli in ongeveer 20 minuten zodat het helemaal gaar is en makkelijk gepureerd kan worden. 
    Broccoli helemaal gaar koken
  • Maak de bloemkool schoon en snij in stukjes zodat je niet te grootte bloemkoolroosjes krijgt. De steel van de bloemkool zelf (dus niet de bladeren, maar het wit in het midden) kan je ook in kleine stukjes snijden. Doe dan in een pan met water en kook 7minuten - de bloemkool is nu voorgekookt, maar nog steeds wel stevig. Laat de bloemkool nu uitlekken en doe het dan in een met boter ingevette ovenschaal.
    Bloemkoolroosjes
  • Zodra de broccoli goed gaar is, het in een vergiet laten uitlekken en dan in een kom doen. Pureer de broccoli met een staafblender totdat je een gladde puree hebt. 
    Broccoli pureren met een staafblender

Witte saus

  • De jonge kaas kan je raspen of in plakken snijden. Ik zet mijn steelpan op mijn keukenweegschaal en voeg dan één voor één de ingrediënten toe, waarbij ik daar tussen in de keukenweegschaal steeds weer even op nul zet.
    plakken kaas in keto bechamelsaus
  • Weeg alle ingrediënten voor de witte saus en doe in de steelpan met de jonge kaas.
    keto bechamel glutenvrij
  • Laat de kaas op matig vuur smelten en roer af en toe even door. Je wilt een mooie gladde saus krijgen. 
    Bechamelsaus op matig vuur
  • Zodra de kaas is gesmolten en je een mooie gladde saus hebt, doe je het gas uit. 
    keto bechamel saus

Bloemkool-broccoli taart in de oven

  • Doe de saus bij de broccoli en meng door totdat je een gladde saus voor je quiche hebt. Schenk dit mengsel nu over de voorgekookte bloemkoolroosjes in de ingevette ovenschaal. 
  • Maak nu keto paneer meel door de Parmezaanse kaas te raspen en met het amandelmeel te mengen. Ik gebruik hier naturel amandelmeel voor - dit is gemaakt van bruine amandelen, vandaar de bruine kleur. Je kan ook gewoon amandelmeel gebruiken. 
    Keto paneermeel maken
  • Verdeel het keto paneermeel over de bloemkool-broccoli taart en bak de taart dan in 45 minuten in de voorverwarmde oven gaar. Je moet met een vork door de bloemkool heen kunnen prikken.
    Bloemkool broccolitaart in de oven