Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Instruction Images
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Warme bloemkool met kikkererwten salade
2
10
minuten
minuten
30
minuten
minuten
Ingrediënten
300
gram
bloemkool
50
gram
kikkererwten
120
gram
middelgrote tomaten
50
ml
extra vierge olijfolie
20
ml
harissa
(zonder toegevoegde suiker of gebruik sambal oelek)
30
ml
mayonaise
2
theelepels
komijnzaadjes
1
theelepel
grof zeezout
1/2
theelepel
kaneel
50
gram
granaatappel pitten
(half pakje schoongemaakte granaatappel pitten)
2
eieren
Voedingswaardes
Calorieën:
491
kcal
,
Eiwitten:
11
g
,
Bruto koolhydraten:
20
g
,
Netto koolhydraten:
14
g
,
Vetten:
42
g
,
Macro vetten:
75
%
,
Macro koolhydraten:
16
%
,
Macro eiwitten:
9
%
Instructies
Oven voorverwarmen op 220˚ Celsius.
De bloemkool in kleine roosjes snijden.
Neem een grote kom en doe hier de kaneel en komijnzaadjes met de olijfolie in. Goed mengen.
Doe de bloemkoolroosjes in de kom en opnieuw goed mengen.
Doe de inhoud van de kom in een ovenschaal en zet die
15 minuten
in de voorverwarmde oven.
Laat de kikkererwten goed uitlekken en voeg die toe aan de kom die eerder gebruikt was voor de bloemkool. Kom dus niet eerst uitspoelen!
Meng de harissa met de mayonaise en voeg aan de kikkererwten toe.
Snij de tomaten in vieren en voeg aan de kom toe. Opnieuw goed mengen.
Voeg de inhoud van de kom aan de ovenschaal toe, zodra de ovenschaal
15 minuten
in de oven heeft gebakken.
Meng alles goed doorelkaar en zet opnieuw in de oven. Laat dit
15 minuten
bakken.
Kook in de tussentijd de eieren. Breng een pan met water aan de kook en leg de eieren erin zodra het water kookt. Laat de eieren
8 minuten
koken.
Haal na 15 minuten de schaal uit de oven en mix er de helft van de granaatappel pitten door. Gebruik de andere helft om te garneren.
Hak de eieren in stukjes en meng door de ovenschotel heen of gebruik om te garneren.
Serveer op een bed van platte peterselie.