Was de spinazie en laat het goed uitlekken of droog met keukenpapier of in een slacentrifuge. Als je bevroren spinazie gebruikt, ontdooi het dan en laat het in een zeef uitlekken.
Snij de speklapjes in blokjes.
Smelt de boter op matig vuur in een pan die groot genoeg is voor de spekblokjes en de spinazie.
Bak de spekblokjes totdat ze knapperig zijn and voeg dan de spinazie toe, totdat de spinazie een beetje geslonken is.
Klop de eieren met de mascarpone, het liefst met een elektrische mixer.
Vet een ovenschaal met een eetlepel roomboter (of wat extra vierge olijfolie) in.
Giet het ei-mascarpone beslag in de ovenschaal.
Giet hier vervolgens het spek-spinazie mengsel bovenop.
Roer alles door elkaar heen en maak eventueel op smaak met wat peper en zout.
Bak 25 minuten in het midden van de oven. Check of de frittata goed gekookt is door er met een metalen saté prikker in te prikken. De prikker moet er schoon uitkomen (er mag dus geen eimengsel aankleven).
Salade met vinaigrette en pijnboompitten
Was de sla en droog de sla met een sla centrifuge of keukenpapier. Snij of scheur de sla in stukjes.
Snij de bosui om ringetjes.
Was de tomaatjes en halveer ze. Snij de komkommer in blokjes.
Was de paprika en dep droog. Haal de zaadlijsten eruit en snij de paprika dan in stukjes of reepjes.
Doe alle ingrediënten voor de salade in een kom en meng door elkaar heen.
Doe alle ingrediënten voor de vinaigrette in een beker en meng goed met een vork. Meng de vinaigrette door de sla.
Smelt de roomboter in een kleine koekenpan. Rooster de pijnboom pitten op een laag vuur en strooi de pijnboompitten over de salade (liefst vlak voor het opdienen).
Creme fraiche dip
Snij een de bosui in ringetjes en meng door de creme fraiche. In plaats van bosui kan je ook (verse) bieslook of knoflookpoeder gebruiken.