1theelepelvanille essence of framboisezonder toegevoegde suiker!
4frambozen
4stukjes85% chocolaIk gebruik het liefst 'Hands off my chocolate' 85%, want die heeft minder koolhydraten
Voedingswaardes
Calorieën: 281kcal
,
Eiwitten: 3g
,
Bruto koolhydraten: 12g
,
Netto koolhydraten: 7g
,
Vetten: 25g
,
Macro vetten: 79%
,
Macro koolhydraten: 17%
,
Macro eiwitten: 4%
Instructies
Klop 200ml slagroom met een halve theelepel vanille extract totdat de slagroom stijf is. Zet in de koelkast om verder op te stijven.
Smelt de chocola in een au bain marie pan of in de magnetron. Als je de magnetron gebruikt, doe dan steeds in stapjes van 10 seconden en niet op de hoogste stand want dan verbrand je chocolade en wordt het bitter.
Pureer de bevroren frambozen met een staafblender of in een keukenmachine (met het sikkelmes). Voeg 100ml ongeklopte room en een halve theelepel vanille extract toe en meng met de staafblender of in de keukenmachine (met de eiwitklopper, want dan wordt het ijs veel luchtiger).
Zodra het frambozenijs klaar is, moet het direct geserveerd, want het smelt vrij snel. Doe het ijs in een glazen schaaltje en garneer met een toef slagroom, schenk er een beetje gesmolten chocola over en garneer met een framboos.