Ga terug
+ servings
knapperige salade met avocado en gele paprika

Knapperige salade met avocado en gele paprika

4 personen
5 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram ijsbergsla
  • 100 gram gele paprika
  • 2 avocado's
  • 100 gram cherry tomaatjes
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1/8 theelepel zout

Voedingswaardes

Calorieën: 242kcal
,
Eiwitten: 3g
,
Bruto koolhydraten: 13g
,
Netto koolhydraten: 5g
,
Vetten: 22g
,
Macro vetten: 76%
,
Macro koolhydraten: 20%
,
Macro eiwitten: 5%

Instructies

  • Was de sla en droog met een sla centrifuge. Snij in stukken.
  • Was de paprika en dep droog. Snij doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Snij dan in kleine stukjes.
  • Weeg de tomaatjes, was ze, dep droog en halveer ze.
  • Snij de avocado doormidden en haal de pit eruit. Haal het vruchtvlees met een eetlepel uit de avocado en snij in blokjes.
  • Doe de ijsbergsla, gele paprika, tomaatjes en avocado in een kom.
  • Maak nu de vinaigrette door de olijfolie, citroensap en het zout door elkaar heen te mengen.
    maak een vinaigrette
  • Meng de vinaigrette door de salade heen.
    Meng de vinaigrette door de salade heen