Ga terug
+ servings
zeebaars met zoutkorst

Zeebaars in een zoutkorst

4 personen
15 minuten
30 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg zeebaars schoongemaakt, maar met kop
  • 1 kg zeezout
  • 120 ml water
  • 4 eiwitten Je kan de dooiers gebruiken om mayonaise of zabaglione te maken.

Voedingswaardes

Calorieën: 382kcal
,
Eiwitten: 58g
,
Bruto koolhydraten: 1g
,
Netto koolhydraten: 1g
,
Vetten: 15g
,
Macro vetten: 36%
,
Macro koolhydraten: 1%
,
Macro eiwitten: 63%

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200º celsius.
  • Doe een vel bakpapier in een oventray of ovenschaal.
  • Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf todat ze pieken vormen.
  • Meng de eiwitten met het zout. Het moet aanvoelen als nat zand, als het te droog is, voeg dan een beetje water toe.
  • Leg een laag zoutmengsel in de oventray en leg de vissen hierop. Bedek de vissen nu met de rest van het zoutmengsel.
  • Bak de vissen in 30-45 minuten gaar. De baktijd hangt af van hoeveel en hoe groot de vissen zijn.
  • Haal de zoutkorst voorzichtig van de vissen af. Serveer warm, bijvoorbeeld met een salade of met peperonata.