Ga terug
+ servings
Kippenlevertjes met Marsala

Kippenlevertjes met Marsala

4 personen
5 minuten
10 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram kippenlevertjes
  • 100 gram speklapje
  • 60 gram rode ui
  • 30 gram roomboter
  • 100 ml Marsala
  • 100 gram mascarpone
  • theelepel grofgemalen peper
  • theelepel zout

Voedingswaardes

Calorieën: 436kcal
,
Eiwitten: 22g
,
Bruto koolhydraten: 6g
,
Netto koolhydraten: 5g
,
Vetten: 32g
,
Macro vetten: 72%
,
Macro koolhydraten: 6%
,
Macro eiwitten: 22%

Instructies

  • Maak de ui schoon en hak in stukjes.
  • Smelt de boter in een braadpan en voeg de ui toe, laat enkele minuten fruiten op matig vuur totdat de ui zacht is geworden.
    Ui in gesmolten boter in braadpan
  • Snij het speklapje in blokjes.
  • Draai het vuur hoger en voeg de spekblokjes toe en laat 2 minuten bakken, roer af en toe even door.
    Spekblokjes in braadpan
  • Snij de kippenlevertjes zo nodig in kleinere stukken. Als je groen op de kippenlevertjes ziet zitten, snij dit er dan af. Het is gal en dat is heel erg bitter.
  • Voeg nu de kippelevertjes toe en bak ze rondom bruin, maar nog roze van binnen. Zodra ze aan de buitenkant bruin zijn, het vuur lager zetten. Blijf regelmatig doorroeren terwijl je ze bakt.
    Rauwe kippenlevertjes in braadpan
  • Voeg nu zout, peper en de mascarpone aan de kippenlevertjes toe. Zet het vuur op matig laag en roer door zodat de mascarpone smelt.
    Pan met kippenlevertjes en mascarpone
  • De mascarpone moet helemaal oplossen zodat je een romige saus krijgt.
  • Voeg de Marsala toe en roer door. Laat even op laag vuur doorkoken. De kippenlevertjes moeten aan de buitenkant bruin zijn, maar je moet ze makkelijk met een houten lepel doormidden kunnen breken en dan moeten ze vanbinnen mooi roze zijn.
    Kippenlevertjes met Marsala