Rasp de kaas.
Meng de Bechamelsaus door de spinazie-puree. Voeg de kaas toe en roer er door heen.
Splits de eieren en klop de dooiers los in een kom. Voeg de dooiers toe aan de spinazie-puree.
Klop de eiwitten goed stijf in een schone kom.
Spatel de stijve eiwitten heel voorzichtig door het spinazie mengsel, de lucht moet in de mix blijven, dus niet te veel roeren.
Doe het mengsel in ingevette ramekins. Zet de ramekins in een ovenschaal gevuld met een laag water, en bak in 30-35 minuten gaar in een voorverwarmde oven.
De soufflé's moeten stevig aanvoelen. Tijdens het bakken de oven niet opendoen want dan gaan ze inzakken. Pas als je ziet dat ze goudbruin worden en de tijd ongeveer bereikt is kan je ze even checken met een metalen prikker. De metalen prikker in het midden van een soufflé steken. Als je de prikker eruit haalt moet hij er weer schoon uitkomen (zonder dat er beslag aan kleeft).