Ga terug
+ servings
spinazie soufflé

Spinaziesoufflé's

4 personen
40 minuten
1 uur 15 minuten

Ingrediënten

Spinazie

  • 500 gram spinazie deelblokjes
  • 30 ml slagroom

Bechamelsaus

  • 125 gram mascarpone
  • 125 gram roomkaas
  • 75 ml slagroom
  • 30 gram Parmezaanse kaas (of Parrano)
  • ¼ theelepel bakpoeder
  • theelepel zout
  • theelepel zwarte peper
  • theelepel nootmuskaat

Soufflé

  • 2 eieren

Voedingswaardes

Calorieën: 436kcal
,
Eiwitten: 15g
,
Bruto koolhydraten: 8g
,
Netto koolhydraten: 4g
,
Vetten: 39g
,
Macro vetten: 79%
,
Macro koolhydraten: 7%
,
Macro eiwitten: 14%

Instructies

Spinazie

  • Verwarm de oven voor op 180º celsius.
  • Kook de spinazie zonder water toe te voegen. Begin dus op een niet te hoog vuur en zodra water vrij begint te komen, het vuur hoger draaien. Dit duurt ongeveer 4 minuten (de spinazie moet zacht zijn). Je kan het ook in de magnetron koken.
    diepvriesspinazie
  • Duw de spinazie door een zeef, om zoveel mogelijk vocht eruit te krijgen.
    duw de spinazie door een zeef
  • Doe de spinazie nu in een kom en voeg de room toe. Doe in een pan en kook op laag tot matig vuur, totdat het vocht van de room is geabsorbeerd. Haal van het vuur en laat rusten.
    room aan de spinazie toevoegen

Bechamel saus

  • Doe alle ingrediënten voor de Bechamelsaus in een steelpan en meng door elkaar. Verwarm op een laag tot matig vuur.
    Bechamelsaus maken
  • Als het bijna kookt, vuur lager draaien een een paar minuten laten pruttelen. Zo nodig meer zout, peper en nootmuskaat toevoegen.

Soufflé's

  • Rasp de kaas.
  • Meng de Bechamelsaus door de spinazie-puree. Voeg de kaas toe en roer er door heen.
  • Splits de eieren en klop de dooiers los in een kom. Voeg de dooiers toe aan de spinazie-puree.
    Voeg de dooiers aan de soufflé mix toe
  • Klop de eiwitten goed stijf in een schone kom.
    eiwitten goed stijf kloppen
  • Spatel de stijve eiwitten heel voorzichtig door het spinazie mengsel, de lucht moet in de mix blijven, dus niet te veel roeren.
    Voeg de eiwitten aan de soufflé mix toe
  • Doe het mengsel in ingevette ramekins. Zet de ramekins in een ovenschaal gevuld met een laag water, en bak in 30-35 minuten gaar in een voorverwarmde oven.
    spinazie soufflé mix in ingevette ramekins doen
  • De soufflé's moeten stevig aanvoelen. Tijdens het bakken de oven niet opendoen want dan gaan ze inzakken. Pas als je ziet dat ze goudbruin worden en de tijd ongeveer bereikt is kan je ze even checken met een metalen prikker. De metalen prikker in het midden van een soufflé steken. Als je de prikker eruit haalt moet hij er weer schoon uitkomen (zonder dat er beslag aan kleeft).
    spinazie soufflé