Ga terug
+ servings
Keto Italiaanse caprese omelet

Italiaanse caprese omelet

2 personen
5 minuten
10 minuten

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 15 ml water
  • 1 eetlepel basilicumblaadjes
  • 60 gram cherry tomaatjes (rood en geel) (1 cherry tomaatje weegt gemiddeld 12 gram)
  • 125 gram (uitgelekte) mozzarella
  • 30 ml extra vierge olijfolie
  • 0.25 theelepel zout
  • 0.25 theelepel peper

Voedingswaardes

Calorieën: 452kcal
,
Eiwitten: 25g
,
Bruto koolhydraten: 3g
,
Netto koolhydraten: 2g
,
Vetten: 37g
,
Macro vetten: 75%
,
Macro koolhydraten: 3%
,
Macro eiwitten: 22%

Instructies

  • Was de basilicum en dep voorzichtig droog met keukenpapier. Hou een paar blaadjes apart om mee te garneren en knip de rest in kleine stukjes met een schaar.
    Basilicum blaadjes in stukjes knippen
  • Doe de eieren in een kom en klop los met wat water, zout en peper. Voeg dan de basilicum toe en meng door elkaar.
    Eieren met water, peper en zout en basilicum goed loskloppen
  • Was de tomaten en dep droog met keukenpapier. Halveer de tomaatjes of snij in plakjes.
    Snij de cherry tomaatjes in plakjes
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op matig-hoog vuur. Zodra de olie heet is, leg je de tomaatjes in een leuk patroon in de pan en zet je het vuur lager naar matig.
    Zodra de olijfolie heet is de tomaatjes in een leuk patroon in de pan leggen
  • Schenk het eiermengsel over de tomaten heen.
    Schenk het eier beslag over de tomaatjes heen in de koekenpan
  • Laat 7 minuten op een laag-matig vuur zachtjes doorbakken met de deksel op de pan. Het is beter om het vuur iets te laag te hebben en langer te laten bakken, dan iets te hoog, want dan verbrandt de onderkant!
    Leg een deksel op de koekenpan
  • Laat de mozzarella uitlekken en snij in dunne plakken.
    mozzarella laten uitlekken en in dunne plakjes snijden
  • Laat de omelet zachtjes doorbakken met de deksel op de pan totdat bijna al het eier beslag stevig is geworden.
    De omelet moet licht stevig worden voordat je de plakjes mozzarella er op legt
  • Leg nu de plakjes mozzarella bovenop de omelet en strooi nog wat peper er over heen. Doe de deksel weer op de pan. Laat nog een paar minuten bakkentotdat de mozzarella begint te smelten.
    Leg de plakjes mozzarella op de omelet
  • Garneer met een paar basilicumblaadjes en eventueel wat halve tomaatjes.
    Serveer met wat basilicum blaadjes en eventueel wat halve tomaatjes