Was de basilicum en dep voorzichtig droog met keukenpapier. Hou een paar blaadjes apart om mee te garneren en knip de rest in kleine stukjes met een schaar.
Doe de eieren in een kom en klop los met wat water, zout en peper. Voeg dan de basilicum toe en meng door elkaar.
Was de tomaten en dep droog met keukenpapier. Halveer de tomaatjes of snij in plakjes.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op matig-hoog vuur. Zodra de olie heet is, leg je de tomaatjes in een leuk patroon in de pan en zet je het vuur lager naar matig.
Schenk het eiermengsel over de tomaten heen.
Laat 7 minuten op een laag-matig vuur zachtjes doorbakken met de deksel op de pan. Het is beter om het vuur iets te laag te hebben en langer te laten bakken, dan iets te hoog, want dan verbrandt de onderkant!
Laat de mozzarella uitlekken en snij in dunne plakken.
Laat de omelet zachtjes doorbakken met de deksel op de pan totdat bijna al het eier beslag stevig is geworden.
Leg nu de plakjes mozzarella bovenop de omelet en strooi nog wat peper er over heen. Doe de deksel weer op de pan. Laat nog een paar minuten bakkentotdat de mozzarella begint te smelten.
Garneer met een paar basilicumblaadjes en eventueel wat halve tomaatjes.