Ga terug
+ servings
keto chia vanille pudding met slagroom

Chia vanille pudding met slagroom

1 persoon
5 minuten

Ingrediënten

  • 15 gram chia zaadjes (1½ eetlepels)
  • 0.5 theelepel vanille extract
  • 75 ml kokosmelk
  • 50 ml mascarpone
  • 50 ml slagroom
  • paar frambozen (optioneel)

Voedingswaardes

Calorieën: 611kcal
,
Eiwitten: 8g
,
Bruto koolhydraten: 10g
,
Netto koolhydraten: 5g
,
Vetten: 60g
,
Macro vetten: 88%
,
Macro koolhydraten: 7%
,
Macro eiwitten: 5%

Instructies

  • Doe de chia zaadjes in een glas.
    doe de chia zaadjes in een glas
  • Voeg de kokosmelk en het vanille extract toe en roer goed door (je wilt geen klonten van chia zaadjes).
    voeg de kokosmelk en het vanille extract toe
  • Doe de mascarpone in een ander glas of een beker.
    doe de mascarpone in een ander glas of een beker
  • Voeg de helft van de room aan de mascarpone toe.
  • Meng de mascarpone en de room goed door elkaar heen met een theelepeltje. Je hebt nu dikke room gemaakt.
    meng de mascarpone en de room goed door elkaar heen met een theelepeltje.
  • Voeg de dikke room aan de chia met kokosmelk toe en roer goed door elkaar heen. Zet minimaal 1 uur in de koelkast maar langer (hele nacht) mag ook. Hoe langer in de koelkast, des te steviger de pudding wordt, want de chia zaadjes hebben dan meer tijd om uit te zetten.
    dikke room door de chia met kokosmelk heen roeren
  • Voor het serveren, de rest van de slagroom stijf kloppen (eventueel met een klein beetje extra vanille extract) en op de chia pudding scheppen. Garneer eventueel met een paar frambozen.
    slagroom boven op de pudding spuiten en garneren met een paar frambozen