Ga terug
+ servings
Keto ontbijtkoek maken

Keto ontbijtkoek / kruidkoek

10 personen
15 minuten
1 uur 15 minuten

Ingrediënten

  • 180 gram amandelmeel
  • 30 gram psyllium
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 2 eetlepels chai spice mix
  • 0.25 theelepel zout
  • 100 gram pompoenpuree
  • 3 grote eiwitten
  • 120 ml kokosmelk
  • 1 theelepel roomboter

Voedingswaardes

Calorieën: 147kcal
,
Eiwitten: 5g
,
Bruto koolhydraten: 8g
,
Netto koolhydraten: 4g
,
Vetten: 12g
,
Macro vetten: 68%
,
Macro koolhydraten: 20%
,
Macro eiwitten: 13%

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175º celsius.
  • Zeef alle droge ingrediënten boven een kom (dit is heel belangrijk, anders wordt het deeg veel te zwaar). Mix dan door elkaar.
  • Voeg dan de pompoenpuree en kokosmelk toe aan de droge ingrediënten. Roer door elkaar heen en laat dan 5-10 minuten staan zodat de psyllium en bakpoeder kunnen werken.
  • Klop de eiwitten stijf met een handmixer of staafmixer. Ze moeten zo stijf zijn dan je de kom op zijn kant kan houden en dat de eiwitten gewoon vast blijven zitten.
  • Schep de stijve eiwitten voorzichtig door het deeg. Hoe voorzichtiger je dit doet, des te luchtiger het deeg.
    Keto ontbijt koek maken: stijfgeklopt eiwit toevoegen
  • Vet een cake vorm in met roomboter en doe het deeg in de vorm.
  • Bak 60-75 minuten in de oven.
    Keto ontbijtkoek maken