Ga terug
+ servings
Gevulde eend met kippenlevertjes op Venetiaanse wijze

Gevulde eend uit Venetië

8 personen
15 minuten
2 uur

Ingrediënten

  • 2 kilo eend
  • 125 gram kippenlevertjes
  • 50 gram pancetta
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 30 gram amandelmeel
  • 1 theelepel extra vierge olijfolie
  • 2 eetlepels jonge salieblaadjes
  • 2 eetlepels rozemarijn
  • peper en zout

Voedingswaardes

Calorieën: 1108kcal
,
Eiwitten: 35g
,
Bruto koolhydraten: 2g
,
Netto koolhydraten: 1g
,
Vetten: 106g
,
Macro vetten: 87%
,
Macro koolhydraten: 1%
,
Macro eiwitten: 13%

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 275° celsius.
  • Snij de rauwe kippenlevertjes in kleine stukjes en doe in een kom. Snij de pancetta in blokjes en voeg toe aan de kom. Rasp de Parmezaanse kaas en voeg ook toe aan de kom.
  • Was de rozemarijn en de salie. Dep droog en haal de rozemarijn van het takje af (takje weggooien) en knip de helft van de salie blaadjes in kleine stukjes.
  • Voeg het amandelmeel en de kruiden ook aan de kom toe. Meng alles in de kom goed door elkaar heen. Dit wordt de vulling voor de eend.
  • Vul de buikholte van de eend met de vulling en naai dicht met keukengaren en een grote botte naald.
  • Neem een ovenschaal en vet die in met de olijfolie of leg er een vel bakpapier in. Leg de eend in de ovenschaal. Leg de boter en de rest van de salieblaadjes bovenop de eend.
  • Braad de eend 2 uur [/timer]in de oven. Elk half uur (!) moet je het vocht in de ovenschaal over de eend scheppen zodat de eend niet uitdroogt. Keer eventueel de schaal als je oven niet overal even heet is (dus dat de voorkant van de schaal nu naar de achterkant komt te staan).
  • Als er te weinig vocht in de ovenschaal is om de eend mee te bedruipen, dan kan je wat water toevoegen, maar alleen als dit ook echt nodig is. Je wilt namelijk dat de eend mooi knapperig aan de buitenkant wordt, en sappig aan de binnenkant.
    keto gebraden eend