Ga terug
+ servings
zalm-kabeljauw schotel

Zalm-kabeljauw schotel

4 personen
5 minuten
7 minuten

Ingrediënten

Visschotel

  • 250 gram zalmfilet
  • 250 gram kabeljauwfilet
  • 3 eetlepels sesamzaadjes
  • 0.5 limoen
  • 0.25 jalapeno peper
  • zout en peper
  • 30 ml extra vierge olijfolie
  • 10 gram verse koriander

Voedingswaardes

Calorieën: 244kcal
,
Eiwitten: 25g
,
Bruto koolhydraten: 2g
,
Netto koolhydraten: 1g
,
Vetten: 15g
,
Macro vetten: 56%
,
Macro koolhydraten: 3%
,
Macro eiwitten: 41%

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200° Celsius. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie.
    Vet de ovenschalen in met de olijfolie
  • Als je bevroren vis gebruikt, zorg dan dat de vis ontdooid is. Indien nodig de vis in een vergiet laten uitlekken en dan goed droog deppen met keukenpapier. Snij de kabeljauw in 1.5 cm brede repen en de zalm in 2 cm brede repen.
    snij de zalm in repen
  • Leg reepjes zalm in een rechte baan en leg daar reepjes kabeljauw naast. Ga door totdat de hele ovenschotel met afwisselende reepjes gevuld is.
  • Snij de jalapeno peper in kleine stukjes.
  • Pers de limoen uit en schenk over de vis. Maak op smaak met wat zout, peper en in kleine stukjes gesneden jalapeno peper. Verdeel over de vis.
    strooi de jalapeno peper over de vis
  • Strooi de sesamzaadjes over de vis en bak de vis dan in 7 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  • Was de koriander en dep droog. Knip of hak het een stukken van een paar centimeter en strooi over de visschotel.
    strooi de koriander over de vis