Verwarm de oven voor op 175° celsius.
Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn of leg ze even in een bakje met heet kraanwater.
Het blikje kokosmelk goed schudden voordat je het opent en afmeet. Doe de kokosmelk en alle andere ingrediënten, behalve de bramen!, in een kom. Meng alles goed doorelkaar met een staaf of handmixer of in een keukenmachine.
Was de bramen en laat ze uitlekken. Vet een bakvorm of ovenschaal in met de boter. Je kan ook ramekins gebruiken en mini clafoutis maken.
Verdeel de bramen over de bakvorm/ovenschaal/ramekins en giet het beslag er boven op.
Zet in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 30 minuten gaar. Om te kijken of de clafouti goed gaar is, prik je een houten of metalen saté prikker in de clafouti. De prikker moet mooi schoon zijn als je hem eruit haalt. Als er nog beslag aan kleeft, moet de clafouti nog wat langer bakken.