Doe de olijfolie in een (kleine) koekenpan en verwarm op matig-hoog vuur.
Maak het knoflookteentje schoon en kneus het. Dit doe je door het blad van een groot mes plat op het teentje knoflook te leggen en er dan met je vuist op te slaan. Het teentje knoflook breekt dan open en wordt platter.
Voeg het teentje knoflook aan de warme olijfolie toe en zet het vuur iets lager.
Nu de spekblokjes toevoegen. Roer ze af en toe door, eventueel het vuur iets lager zetten. Het vet van de spekblokjes moet beginnen te smelten, zodat je het rode vlees van de blokjes overhoudt.
Was de courgette en dep droog met keukenpapier. Snij de twee uiteinden van de courgette af zodat hij makkelijk in de spiraalsnijder past. Zet de courgette nu in de spiraalsnijder en maak er spaghetti van.
Doe de courgette spaghetti in een kom die in de magnetron kan en span daar keukenfolie over. Laat een klein stukje vrij, zodat de hete lucht straks kan ontsnappen. Voeg geen water toe en zet de kom nog niet in de magnetron!
Rasp de Parmezaanse kaas.
Klop de eieren los in een kom en voeg dan de Parmezaanse kaas toe. Voeg wat zout en peper toe. Meng door elkaar heen.
Zet de courgette spaghetti in de magnetron en kook 1 minuut op de hoogste stand.
Haal het spek van het vuur. Voeg het spek nu toe aan de gekookte Courgette spaghetti (het liefst in een ruime kom of serveerschaal).
De spaghetti moet net uit de magnetron komen, zodat hij goed heet is!
Schenk het ei-mengsel over de courgette spaghetti en roer door. Het ei kookt door de warmte van de spaghetti en het spek. Je zet het dus niet op het vuur!
Eventueel nog wat extra kaas er overheen raspen en meteen serveren.