Ga terug
+ servings
Crudités van gele paprika, bleekselderij, witlof en cherry tomaatjes met knoflook dip

Crudité's in de vorm van een bloem

1 persoon
10 minuten

Ingrediënten

Groente platter

  • 1 struikje witlof
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 gele paprika
  • 75 gram cherry tomaatjes

Knoflook dip

  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels volle yoghurt
  • 1 theelepel knoflookpoeder

Voedingswaardes

Calorieën: 412kcal
,
Eiwitten: 9g
,
Bruto koolhydraten: 23g
,
Netto koolhydraten: 7g
,
Vetten: 34g
,
Macro vetten: 71%
,
Macro koolhydraten: 21%
,
Macro eiwitten: 8%

Instructies

Groente platter

  • Was de groente en dep droog met keukenpapier. Snij de paprika in half en haal de zaadlijsten eruit.
  • Snij de groente op gelijke lengte. Snij de groente vervolgens in dunne reepjes, maar dik genoeg om mee te kunnen dippen.

Knoflook dip

  • Meng de yoghurt, mayonaise en knoflookpoeder met een theelpel goed door elkaar. Doe in een ramekin of klein kommetje.
  • Zet de ramekin in het midden van een bord en rangschik de groente er om heen. Wissel de groente af, zodat je een mooi patroon in de vorm van een bloem krijgt.
    Crudités van gele paprika, bleekselderij, witlof en cherry tomaatjes met knoflook dip