Maak de ui en de knoflook schoon en snij ze in kleine stukjes.
Verhit de olijfolie in een braadpan op hoog vuur. Zodra de olie heet is, de ui en knoflook toevoegen en het vuur lager draaien naar matig-hoog. De ui en knoflook moeten zachtjes fruiten totdat ze zacht worden.
Was de kruiden en dep droog. Als je takjes verse kruiden hebt, hou de takjes dan heel. Je kan ze later dan makkelijk verwijderen.
Voeg het gehakt aan de ui en knoflook toe en breng op smaak met peper en zout. Bruin het gehakt aan alle kanten.
Was de tomaten en dep droog. Snij de tomaten doormidden en snij de steeltjes eruit. De tomaten dan in kleine stukjes snijden.
Zodra het gehakt gebruind is, de tomaten, verse kruiden en nootmuskaat toevoegen. Laat dit een minuut of 10 op een laag vuur zachtjes pruttelen.
Was de paprika's en dep droog. Snij nu het kapje van de paprika's af. Snij niet te dun, want het kapje moet heel blijven (dus snij op ongeveer 3 cm van het steeltje gezien). Haal dan de zaadlijsten uit de paprika's en spoel ze zonodig schoon, zodat alle zaadjes eruit zijn.
Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie en zet de paprika's in de ovenschaal. haal de takjes kruiden en het laurierblad uit het gehakt. Vul de paprika's met het gehaktmengsel en doe het kapje weer op de paprika's.
Bak de gevulde paprika's 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
Bloemkoolrijst
Terwijl de paprika's in de oven zijn, de bloemkool schoonmaken. De bladeren kan je bewaren om later te bakken.
Snij de bloemkool in stukken zodat hij in de keukenmachine past of rasp met de hand.
Zodra de paprika's bijna klaar zijn (nog een minuut of 5 moeten bakken). De boter in een ruime pan verhitten op hoog vuur, maar niet bruin laten worden. Zodra de boter gesmolten is, de bloemkoolrijst toevoegen en regelmatig doorroeren. De bloemkool is in een paar minuten bijtgaar.