Ga terug
+ servings
Keto: Gevulde paprika met bloemkoolrijst

Gevulde paprika's met keto rijst

4 personen
20 minuten
25 minuten

Ingrediënten

Gevulde paprika's

  • 4 paprika's
  • 350 gram half-om-half gehakt
  • 100 gram middelgrote tomaten
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 0.25 theelepel nootmuskaat
  • paar takjes tijm
  • paar takjes majoraan
  • 1 laurierblaadjes
  • 75 ml extra vierge olijfolie

Bloemkoolrijst

  • 100 gram roomboter
  • 500 gram bloemkool

Voedingswaardes

Calorieën: 660kcal
,
Eiwitten: 19g
,
Bruto koolhydraten: 17g
,
Netto koolhydraten: 11g
,
Vetten: 58g
,
Macro vetten: 78%
,
Macro koolhydraten: 10%
,
Macro eiwitten: 11%

Instructies

Gevulde paprika's

  • Verwarm de oven voor op 175° celsius.
    Gevulde paprika's
  • Maak de ui en de knoflook schoon en snij ze in kleine stukjes.
  • Verhit de olijfolie in een braadpan op hoog vuur. Zodra de olie heet is, de ui en knoflook toevoegen en het vuur lager draaien naar matig-hoog. De ui en knoflook moeten zachtjes fruiten totdat ze zacht worden.
    Ui en knoflook fruiten op matig hoog vuur
  • Was de kruiden en dep droog. Als je takjes verse kruiden hebt, hou de takjes dan heel. Je kan ze later dan makkelijk verwijderen.
  • Voeg het gehakt aan de ui en knoflook toe en breng op smaak met peper en zout. Bruin het gehakt aan alle kanten.
    Gehakt bruinen
  • Was de tomaten en dep droog. Snij de tomaten doormidden en snij de steeltjes eruit. De tomaten dan in kleine stukjes snijden.
    Steeltjes uit de tomaten snijden
  • Zodra het gehakt gebruind is, de tomaten, verse kruiden en nootmuskaat toevoegen. Laat dit een minuut of 10 op een laag vuur zachtjes pruttelen.
    Tomaten en kruiden aan het gehakt toevoegen
  • Was de paprika's en dep droog. Snij nu het kapje van de paprika's af. Snij niet te dun, want het kapje moet heel blijven (dus snij op ongeveer 3 cm van het steeltje gezien). Haal dan de zaadlijsten uit de paprika's en spoel ze zonodig schoon, zodat alle zaadjes eruit zijn.
    Zaadlijsten uit de paprika's halen
  • Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie en zet de paprika's in de ovenschaal. haal de takjes kruiden en het laurierblad uit het gehakt. Vul de paprika's met het gehaktmengsel en doe het kapje weer op de paprika's.
    Paprika's vullen met het gehakt
  • Bak de gevulde paprika's 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
    Gevulde paprika's in ingevette ovenschaal

Bloemkoolrijst

  • Terwijl de paprika's in de oven zijn, de bloemkool schoonmaken. De bladeren kan je bewaren om later te bakken.
    Bloemkool - echt keto
  • Snij de bloemkool in stukken zodat hij in de keukenmachine past of rasp met de hand.
    keto bloemkoolrijst
  • Zodra de paprika's bijna klaar zijn (nog een minuut of 5 moeten bakken). De boter in een ruime pan verhitten op hoog vuur, maar niet bruin laten worden. Zodra de boter gesmolten is, de bloemkoolrijst toevoegen en regelmatig doorroeren. De bloemkool is in een paar minuten bijtgaar.
    Keto: Gevulde paprika met bloemkoolrijst