Haal het vlees een uur van te voren uit de koelkast zodat het op temperatuur kan komen.
Vlees
Verwarm de oven voor op 80° celsius om het vlees straks te laten nagaren.
Gebruik bij voorkeur een gietijzeren grillpan of anders een andere braadpan die heel heet mag en kan worden! Zet je grillpan op hoog vuur.
Doe de boter en olijfolie in de pan en meng het even snel door, zodat de boter niet kan oververhitten.
Wrijf het vlees met zout en peper in.
Leg het vlees in de pan zodra de pan gloeiend heet is. Bak het in enkele minuten rondom bruin.
Leg de takjes rozemarijn bij het vlees in de grillpan of in een ovenschaal en zet in de voorverwarmde oven. Laat het vlees zo'n 20-30 minuten nagaren. Check na 20 minuten de kerntemperatuur met een vleesthermometer. Je wilt een kerntemperatuur van 45° celsius hebben.
Zodra het vlees een kerntemperatuur van 45° celsius heeft, haal je het uit de oven en wikkel je het losjes in aluminiumfolie, zet het dan terug in de oven met de vleesthermometer in het vlees. Je wilt een kerntemperatuur van 50° celsius bereiken.
Zodra het vlees de juiste kerntemperatuur heeft bereikt, haal je het uit de oven en laat je het 10-15 minuten rusten. Dek het af met aluminiumfolie. Daarna kan je het in dunne plakken snijden en serveren met mierikswortel saus.
Mierikswortel saus
Doe de mayonaise, yoghurt en mierikswortel in een kom en meng door elkaar heen.
Maak op smaak met citroensap. Als het te heet is voeg je meer citroensap en/of yoghurt toe en als het niet heet is geen of minder citroensap of meer mierikswortel.