Ga terug
+ servings
Boontjes met avocado

Sperzieboontjes met avocado en bosuitjes

4 personen
5 minuten
12 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram sperzieboontjes
  • 2 avocado's
  • 1 bosui
  • 30 gram roomboter

Voedingswaardes

Calorieën: 254kcal
,
Eiwitten: 4g
,
Bruto koolhydraten: 18g
,
Netto koolhydraten: 8g
,
Vetten: 21g
,
Macro vetten: 68%
,
Macro koolhydraten: 26%
,
Macro eiwitten: 6%

Instructies

  • Was de sperzieboontjes en snij het uiteinde waar het takje heeft gezeten er vanaf. Het puntje kan gewoon blijven zitten.
  • Doe de sperziebonen in een pan met een laagje water zodat ze net onder staan. Breng het water aan de kook op hoog vuur. Zodra het water kookt het vuur naar matig draaien, maar de boontjes moeten wel blijven koken (water moet blijven borrelen). Doe de deksel half op de pan en laat een minuut of 10 koken.
    Pan met sperzieboontjes in laagje water
  • Maak ondertussen de avocado's schoon. De avocado eerst zachtjes kneden zodat je hem makkelijk uit de schil kan halen. Snij de avocado dan doormidden en haal de pit eruit. Ik doe dat door een scherp mesje in de pit te steken en hem er dan uit te tillen. Haal het avocado vruchtvlees met een lepel voorzichtig uit de avocado en snij in stukjes.
    Houten snijplank met stukjes avocado
  • Was het bosuitje en verwijder lelijke blaadjes en snij het puntje met de worteltjes eraf. Snij de rest (inclusief het loof) in ringetjes en doe in een kom met de avocado.
    Houten snijplank met bosuitje
  • Check of de boontjes gaar zijn. Je moet er met een vork in kunnen prikken, zonder dat ze breken. Je wilt ze dus bijtgaar (nog een beetje stevig). Als ze nog te hard zijn dan nog wat langer laten koken.
  • Zodra de boontje gaar zijn, de pan van het vuur halen. Giet de boontjes af in een vergiet en laat even uitlekken. Doe ze dan in de kom en laat de boter over de boontjes smelten. Voeg de avocado en bosui toe en meng door elkaar heen.
    Boontjes met avocado