Ga terug
+ servings
Keto rendang daging

Keto Rendang Daging

4 personen
20 minuten
5 uur

Ingrediënten

Vlees

  • 1000 gram riblappen (goed gemarmerde riblappen met veel vet)
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 50 ml extra vierge olijfolie
  • 50 ml kokosolie

Boemboe

  • 60 gram ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 4 cm verse gemberwortel
  • 50 gram kokos
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 kaffir limoenblaadjes
  • 1 eetlepel gemalen koriander
  • 0.5 stengel citroengras (sereh)
  • 0.5 eetlepel kurkuma poeder
  • 0.5 eetlepel gemalen komijn
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 2 kemiri nootjes
  • 5 stukjes kardemomzaad
  • 4 gram steranijs (5-6 sterretjes)
  • 0.5 theelepel laos
  • 400 ml kokosmelk

Voedingswaardes

Calorieën: 823kcal
,
Eiwitten: 39g
,
Bruto koolhydraten: 14g
,
Netto koolhydraten: 10g
,
Vetten: 68g
,
Macro vetten: 74%
,
Macro koolhydraten: 7%
,
Macro eiwitten: 19%

Instructies

Boemboe maken

  • Haal eerst het vlees uit de koelkast, zodat het minimaal 30 - 60 minuten (afhankelijk van de hoeveelheid vlees) de tijd heeft om op temperatuur te komen! Snij het vervolgens in stukken van 3-4 cm.
    Laat het vlees op kamertemperatuur komen en snij het dan in stukken
  • Pel de ui en snij de ui in kleine stukjes. Doe in de kleine kom van de keukenmachine of in een kom voor een handblender.
    Maak de ui schoon en hak in stukjes
  • Pel de knoflook en snij of hak in stukjes en doe ook in de kom.
    Maak de knoflook schoon en hak in kleine stukjes
  • Schil de gember (ik doe dat met een fijnschiller) en rasp het met een handraspje of snij het in kleine stukjes. Voeg aan de kom met ui en knoflook toe.
    Rasp de gember en voeg aan de kom toe
  • Was de hete peper en snij het stukje met het steeltje af. Snij door de lengte doormidden en haal de zaadjes eruit. Snij het pepertje nu in stukjes en voeg aan de ui toe.
    Maak het pepertje schoon en snij in stukjes
  • Voeg de kemiri nootjes, laurierblaadjes, limoenblaadjes en alle specerijen toe aan de kom met ui.
    voeg de specerijen aan de kom toe
  • Maal dit met je keukenmachine fijn tot een pasta. Als het te droog is doe je er een paar eetlepels van de kokosmelk bij.
    Boemboe maken
  • Verhit een kleine koekenpan op matig hoog vuur. Doe de geraspte kokos in de pan en roer goed door, laat de kokos, al roerende, in 3-5 minuten bruin worden.
    laat de kokosrasp op matig vuur bruin worden, blijf goed roeren!

Vlees bruinen

  • Zet de slowcooker op de hoge stand om voor te verwarmen.
  • Doe de kokosolie en olijfolie in een wok en laat het op matig-hoog vuur smelten.
    kokosolie en olijfolie verwarmen
  • Bak het vlees rondom bruin op hoog vuur in de braadpan of wok. Zodra het vlees bruin is, voeg je de boemboe toe.
    Bruin het vlees en voeg daarna de boemboe toe
  • Voeg nu de kokosmelk en de gebruinde kokos toe. Roer alles goed door elkaar heen en laat een minuut of 5 op matig vuur doorwarmen.
    Voeg de kokosmelk en kokosrasp aan het vlees toe
  • Doe de inhoud van de wok in de voorverwarmde slowcooker.
    Doe het vlees met vocht nu in de slowcooker
  • Voeg de tomaten aan de slowcooker toe en roer even door.
    Voeg de tomaten aan de slowcooker toe
  • Kook de rendang daging 5-6 uur op de hoge stand van de slowcooker of 8 uur of langer op de lage stand.
    Kook 5-6 uur op de hoge stand