Haal eerst het vlees uit de koelkast, zodat het minimaal 30 - 60 minuten (afhankelijk van de hoeveelheid vlees) de tijd heeft om op temperatuur te komen! Snij het vervolgens in stukken van 3-4 cm.
Pel de ui en snij de ui in kleine stukjes. Doe in de kleine kom van de keukenmachine of in een kom voor een handblender.
Pel de knoflook en snij of hak in stukjes en doe ook in de kom.
Schil de gember (ik doe dat met een fijnschiller) en rasp het met een handraspje of snij het in kleine stukjes. Voeg aan de kom met ui en knoflook toe.
Was de hete peper en snij het stukje met het steeltje af. Snij door de lengte doormidden en haal de zaadjes eruit. Snij het pepertje nu in stukjes en voeg aan de ui toe.
Voeg de kemiri nootjes, laurierblaadjes, limoenblaadjes en alle specerijen toe aan de kom met ui.
Maal dit met je keukenmachine fijn tot een pasta. Als het te droog is doe je er een paar eetlepels van de kokosmelk bij.
Verhit een kleine koekenpan op matig hoog vuur. Doe de geraspte kokos in de pan en roer goed door, laat de kokos, al roerende, in 3-5 minuten bruin worden.