Maak de venkel schoon, haal eventueel lelijke bladeren eraf en snij de venkel dan in vier kwarten. Kook de venkel in een pan met ruim water en wat zout totdat het bijtgaar is. Je moet er net een vork in kunnen prikken, dit duurt meestal zo'n 15 minuten afhankelijk van de grootte van de stukken venkel.
Beboter een ovenschaal. Zodra de venkel bijtgaar is, de venkel in een vergiet goed laten uitlekken en de rest van de boter in kleine stukjes over de venkel verspreiden.
Doe de slagroom met de mascarpone in een kom en meng met een vork of handmixer. Je wilt de slagroom niet opkloppen!
Rasp de Parmezaanse kaas.
Leg de uitgelekte venkel in de ovenschaal en maak op smaak met wat zout en peper. Strooi er dan de geraspte Parmezaanse kaas overheen en giet de double cream erover heen. Bak in de voorverwarmde oven totdat het mooi goudbruin is (ongeveer 15-20 minuten).