Vegetarisch

Het ketogeen dieet is niet vegetarisch. Het is misschien niet het beste dieet voor vegetariërs en al helemaal niet voor veganisten. Het is namelijk moeilijk om te zorgen dat je de juiste hoeveelheid eiwitten, mineralen en vitamines binnenkrijgt. Vooral op de langere termijn (het keto dieet wordt voor veel mensen een levensstijl) kan dit een probleem zijn.

Bronnen van eiwitten voor vegetariërs

Natuurlijk zijn er wel degelijk vegetarische keto-maaltijden en als je die afwisselt met visgerechten en andere bronnen van eiwit zoals hennepzaad, eieren, kaas, noten en zaden etc. kan je een heel eind komen.

Toch zal je extra aandacht moeten besteden aan de groentes die je eet, om te zorgen dat je alle vitamines en mineralen in de juiste hoeveelheid, en in een vorm die je lichaam ook kan opnemen, binnenkrijgt en geen tekorten ontwikkeld. Mocht je kwaaltjes krijgen en/of je niet lekker voelen, wacht dan niet te lang en laat onderzoeken of je tekorten hebt.

Vasten is misschien ook een optie

Als je vegetariër of veganist bent en wilt afvallen, is het misschien een goede optie om je in ‘vasten’ te verdiepen. Vasten kan namelijk gecombineerd worden met maaltijden die meer koolhydraten bevatten. Het wordt dan een optie om bijvoorbeeld peulvruchten te eten, wat op het keto dieet niet echt mogelijk is.

 

Insalata Greca
Keto Crespelle
Keto nasi met kokos bloemkoolrijst
Keto nasi met kokos bloemkoolrijst
Meditterane salade met hennepzaad
Een lekker keto gerecht
Vegetarische keto pizza
Jamie Oliver Aziatische salade
Aziatische salade met Tamari soy saus
Hennepzaad risotto
Keto tomatensaus of tomatensoep
Keto tomatensaus of tomatensoep?
Frittata met cantharellen
Caprese - een klassieke Italiaanse tomaten-mozzarella salade
Spinazie-feta quiche (Spanakopita)
Spinazie frittata met salade en creme fraiche dip

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*