Courgetti

Vegetarische hoofdgerechten

Het ketogeen dieet is niet vegetarisch. Het is misschien niet het beste dieet voor vegetariërs en al helemaal niet voor veganisten. Het is namelijk moeilijk om te zorgen dat je de juiste hoeveelheid eiwitten, mineralen en vitamines binnenkrijgt. Vooral op de langere termijn (het keto dieet wordt voor veel mensen een leefstijl) kan dit een probleem zijn.

Bronnen van eiwitten voor vegetariërs

Natuurlijk zijn er wel degelijk vegetarische keto-maaltijden en als je die afwisselt met visgerechten en andere bronnen van eiwit zoals hennepzaad, eieren, kaas, noten en zaden etc. kan je een heel eind komen.

Toch zal je extra aandacht moeten besteden aan de groentes die je eet, om te zorgen dat je alle vitamines en mineralen in de juiste hoeveelheid, en in een vorm die je lichaam ook kan opnemen, binnenkrijgt en geen tekorten ontwikkeld. Mocht je kwaaltjes krijgen en/of je niet lekker voelen, wacht dan niet te lang en laat onderzoeken of je tekorten hebt.

Vasten is misschien ook een optie

Als je vegetariër of veganist bent en wilt afvallen, is het misschien een goede optie om je in ‘vasten’ te verdiepen. Vasten kan namelijk gecombineerd worden met maaltijden die meer koolhydraten bevatten. Het wordt dan een optie om bijvoorbeeld peulvruchten te eten, wat op het keto dieet niet echt mogelijk is.

Hier kan je een aantal vegetarische hoofdgerechten vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *