Keto tomatensoep met balletjes

Snelle keto tomatensoep met balletjes

De basis voor deze supersnelle soep is een pak met gezeefde tomaten. Het is dus wel belangrijk om goede kwaliteit gezeefde tomaten te kopen. Sommige heel goedkope merken gebruiken namelijk onrijpe tomaten. Die tomaten smaken dus vrij zuur, ze doen daar dan vervolgens suiker bij (niet keto dus!) of laten het zo. Kijk dus ook even naar hoeveel koolhydraten in je passata zitten. Je wilt natuurlijk zo min mogelijk, ik zoek meestal naar passata met 4 gram koolhydraten per 100 ml.

Ik gebruik bij voorkeur een goed Italiaans merk, zoals Cirio. Als dat niet verkrijgbaar is kan je ook Grand d’Italia passata uit een fles gebruiken. Passata di Pomodoro is Italiaans voor gezeefde tomaten.

Als je een fles passata gebruikt kan je een extra grote hoeveelheid soep maken en een deel invriezen. Ga geen extra grote porties eten, want dan krijg je te veel koolhydraten binnen.

Kleine gehaktballetjes

Ik gebruik rundergehakt om de kleine gehaktballetjes te maken. Rundergehakt is namelijk net iets pittiger van smaak. Ik maak het bovendien nog verder op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Je hebt dit wel nodig, want anders krijgt je soep niet genoeg smaak.

Serveer met een broodje

Deze soep is lekker als warme lunch of lichte maaltijd gecombineerd met een supersnel lijnzaadbroodje.

Traditionele tomatensoep

Echte ouderwetse tomatensoep, die langzaam op een laag vuur gekookt is, heeft zondermeer veel meer smaak. Als je tomaten lang op een laag vuur kookt, wordt de smaak veel intenser. Heel anders dus. Hier kan je mijn recept voor tomatensoep in een slowcooker vinden.

Toch is ook deze snelle soep heel lekker!

Keto tomatensoep met balletjes

Snelle keto tomatensoep met balletjes

5 van 1 stem
Afdrukken Pin Rate
Gang: Soep, 15 minuten maaltijd, Lichte maaltijd
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 3 personen
calorieën: 159kcal

Ingrediënten

  • 500 ml passata
  • 250 ml kokend water
  • 150 gram rundergehakt
  • 0.25 theelepel nootmuskaat
  • peper en zout
  • 30 ml room

Instructies

  • Knip het pak passata open en doe het in een ruime pan. Breng de passata op matig-hoog vuur aan de kook. Kook ondertussen water in een ketel.
    passata in pan doen
  • Zodra het water kookt, voeg je het aan de pan met de passata toe. Even doorroeren en het vuur op laag zetten. Doe de deksel 3/4 op de pan en laat zachtjes doorkoken.
    Keto tomatensoep
  • Doe het gehakt in een kom en voeg nootmuskaat en peper en zout naar smaak toe. Meng goed door elkaar heen en ga dan met koude handen (eventueel even onder de koude kraan afspoelen) kleine gehaktballetjes draaien. Je kan bijvoorbeeld voor elk balletje een theelepel gehakt gebruiken.
    gehakt kruiden
  • Als je van al het gehakt balletjes hebt gedraaid doe je ze in de pan met de tomatensoep en draai je het vuur naar matig hoog.
    gehaktballetjes maken
  • Laat de gehaktballetjes in een minuut of 5 gaarkoken, roer af en toe door en als het vocht te snel verdampt (soep te dik wordt), dan kan je nog wat kokend water toevoegen.
    gehaktballetjes meekoken in tomatensoep
  • Serveer de soep in kommen en schenk er eventueel wat room over.
    Keto tomatensoep met balletjes

Notities

Nutrition

Calories: 159kcal | Carbohydrates: 6g | Protein: 12g | Fat: 14g | Saturated Fat: 6g | Polyunsaturated Fat: 0.3g | Monounsaturated Fat: 4g | Cholesterol: 36mg | Sodium: 34mg | Potassium: 136mg | Fiber: 2g | Sugar: 10g | Calcium: 1% | Iron: 6%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *