Venkel Italiaanse stijl

Klik hier om direct naar het recept voor venkel Italiaanse stijl te gaan.

Venkel is lekker bij vis

Door de beetje anijsachtige smaak, vind ik het vooral heel lekker bij van allerlei soorten vis.

Het is ook heel lekker in combinatie met tomaten. Hier kan je een lekker recept voor gestoofde venkel met tomaten vinden.

Je kan het natuurlijk ook in een salade gebruiken, want het is lekker knapperig. Je raspt dan de zachtere zijkanten en je gebruikt de harde kern niet.

Keto bijgerecht: gestoofde venkel met tomaten

Venkelovenschotel met room en Parmezaanse kaas

Dit recept is echt keto, je bakt deze venkelschotel namelijk af in de oven met room en Parmezaanse kaas. Dit maakt het gerecht veel voedzamer.

Ik kook de venkel eerst even, want dan gaart het sneller in de oven. Het is namelijk een heel stevige groente en als je het helemaal in de oven wilt bakken, duurt het vrij lang (40-60 minuten).

Goede bron van vitamines en mineralen

Venkel bevat vitamine E en vitamine K, maar ook fosfor, zink, koper, mangaan, selenium, niacine, folaat, choline, bèta-caroteen, luteïne en zeaxanthine. Het is dus een goede bron van zowel vitamines als mineralen.

Keto groenten

Recept Afdrukken
Venkel Italiaanse stijl
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg toe aan je menuplanner
Dit recept is toegevoegd aan je menuplanner
Voeg toe aan boodschappenlijst
Dit recept staat nu op je boodschappenlijst
Keuken Italiaans
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 25-30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Keuken Italiaans
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 25-30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg toe aan je menuplanner
Dit recept is toegevoegd aan je menuplanner
Voeg toe aan boodschappenlijst
Dit recept staat nu op je boodschappenlijst
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180° celsius.
  2. Maak de venkel schoon, haal eventueel lelijke bladeren eraf en snij de venkel dan in vier kwarten. Kook de venkel in een pan met ruim water en wat zout totdat het bijtgaar is. Je moet er net een vork in kunnen prikken, dit duurt meestal zo'n 15 minuten afhankelijk van de grootte van de stukken venkel.
    venkel koken in ruim water
  3. Beboter een ovenschaal. Zodra de venkel bijtgaar is, de venkel in een vergiet goed laten uitlekken.
    Venkel in een vergiet laten uitlekken
  4. Doe de slagroom met de mascarpone in een kom en meng met een vork of handmixer. Je wilt de slagroom niet opkloppen! Nu heb je double cream gekregen.
    double cream
  5. Rasp de Parmezaanse kaas.
    geraspte parmezaanse kaas
  6. Leg de uitgelekte venkel in de ovenschaal en maak op smaak met wat zout en peper. Strooi er dan de geraspte Parmezaanse kaas overheen en giet de double cream erover heen. Bak in de voorverwarmde oven totdat het mooi goudbruin is (ongeveer 15-20 minuten).
    Venkel uit de oven
Notities
Voedingswaarde
Venkel Italiaanse stijl
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 374 Calorieën uit Vetten 297
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 33g 51%
Verzadigd Vet 15g 75%
Meerv. Onverzadigd Vet 0,4g
Enkelv. Onverzadigd Vet 2g
Cholesterol 54mg 18%
Natrium 450mg 19%
Kalium 665mg 19%
Totaal Koolhydraten 10g 3%
Voedingsvezels 4g 16%
Suikers 6g
Eiwitten 10g 20%
Vitamine A 33%
Vitamine C 13%
Calcium 31%
Ijzer 3%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.