Uitgebakken spek

Uitgebakken spek

Klik  hierom direct naar het recept voor uitgebakken spek te gaan.

Uitgebakken spek

Spek uitbakken is heel simpel! Je moet het wel de tijd geven, zo’n minuut of 20 op laag-matig vuur. Maar dan heb je ook heel lekker knapperig spek!

Je kan ook een voorraadje maken en het een paar dagen in de koelkast bewaren.

Je kan je uitgebakken spek in stukjes snijden en toevoegen aan salades, soep (in plaats van croutons, voor extra knapperigheid!) of als tussendoortje eten.

Tussendoortjes op een keto dieet

Als je keto adapted bent – dus al wat langere tijd het keto dieet volgt, dan zou het niet nodig moeten zijn om tussendoortjes te nemen.

Knabbelspek

Het is de bedoeling om alleen te eten als je honger hebt!

Als je net begonnen bent met het keto dieet dan kan het wel zijn dat je nog behoefte hebt aan keto tussendoortjes en dan kan uitgebakken spek een goede optie zijn.

In het algemeen zal je zelf gaan herkennen of je in ketose bent of niet, maar als je twijfelt, dan kan je dit natuurlijk meten.

Ketostix

De goedkoopste en eenvoudigste manier is met ketostix. Daarmee kan je checken of je ketonen in je urine hebt.

Als je al langer in ketose bent, dan kan het zijn dat je geen ketonen meer in je urine aantreft, terwijl je toch in ketose bent. Dit komt omdat je lichaam steeds beter wordt met het gebruiken van de ketonen.

In dat geval kan je natuurlijk wel ketonen in je bloed of adem meten, maar dit is wel wat duurder.


Recept Afdrukken
Uitgebakken spek
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg toe aan je menuplanner
Dit recept is toegevoegd aan je menuplanner
Voeg toe aan boodschappenlijst
Dit recept staat nu op je boodschappenlijst
Maaltijd Vlees, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Prep Tijd 2 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Vlees, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Prep Tijd 2 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg toe aan je menuplanner
Dit recept is toegevoegd aan je menuplanner
Voeg toe aan boodschappenlijst
Dit recept staat nu op je boodschappenlijst
Instructies
  1. Zet een koekenpan op hoog vuur. Je hoeft geen vet toe te voegen. Zodra de pan flink heet is, leg je de speklappen in de pan. Bruin ze in een paar minuten aan beide kanten op hoog vuur.
    Spek uitbakken in de koekenpan
  2. Zodra het spek aan beide kanten gebruind is, draai je het vuur naar matig of matig-laag. Het spek moet nu zachtjes doorbakken zodat het het vet verliest en mooi knapperig wordt. Af en toe even keren.
    Uitgebakken spek
  3. Gooi het vet niet weg. Schenk het in een kopje en bewaar in de koelkast. Het is een lekkere jus over stampot of groente.
Notities
Voedingswaarde
Uitgebakken spek
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 676 Calorieën uit Vetten 468
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 52g 80%
Verzadigd Vet 17g 85%
Meerv. Onverzadigd Vet 6g
Enkelv. Onverzadigd Vet 23g
Cholesterol 138mg 46%
Natrium 2888mg 120%
Kalium 706mg 20%
Totaal Koolhydraten 2g 1%
Eiwitten 46g 92%
Vitamine A 1%
Calcium 1%
Ijzer 10%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.