Pompoenpuree

Zelf pompoenpuree maken is helemaal niet moeilijk en het is heel handig om een voorraadje in je vriezer te hebben. Klik hier om direct naar het recept te gaan.

Ik koop meestal een medium formaat flespompoen en maak daar 275 gram pompoenpuree en 1 eetlepel pompoenpitten. Je kan natuurlijk ook twee pompoenen tegelijk roosteren, want pompoenpuree kan je heel goed invriezen.

Pompoenpuree

Nadat ik de pompoen schoongemaakt heb, rooster ik het vruchtvlees in de oven. Het roosteren brengt de smaak beter uit en geeft het pompoenvlees een wat zoetere smaak.

Hierdoor kan je pompoenpuree ook als zoetmaker in plaats van banaan (of stevia etc.) gerechten gebruiken!

Ik pureer het pompoenvruchtvlees met een staafblender en bewaar het in een bakje in de koelkast als ik het binnen 1-2 dagen gebruik.

Als je het bakje met warme pompoenpuree liever niet direct in je koelkast zet, dan kan je het ook eerst zo’n 10 minuten in een bak met koud water zetten om sneller af te koelen voor het in de koelkast te zetten/in te vriezen.

Pompoenpuree als ingrediënt

Je kan natuurlijk pompoensoep met pompoenpuree maken, maar je kan het ook in tal van andere recepten gebruiken. Het geeft namelijk bulk en het zorgt voor een zoetere smaak.

Ik gebruik het in ontbijtkoek, cantuccini en pompoen-kaaskoekjes.

Pompoenpitten roosteren

Gooi de pompoenpitten niet weg! Ze zijn namelijk veel lekkerder dan vele pompoenpitten die je in de winkel koopt. Ze zijn misschien wel kleiner, maar hebben veel meer smaak!

De pitten was ik eerst in water om zoveel mogelijk pompoenvlees eraf te halen. Dan dep ik ze droog.

Zodra ik het gare pompoenvruchtvlees uit de oven heb gehaald, rooster ik de pompoenpitten een minuut of 10 in de nog warme oven terwijl ik het pompoenvlees pureer. Doe de pitten dan in een goed afgesloten bakje, sprinkel er eventueel wat zout over.


Recept Afdrukken
Pompoenpuree
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg toe aan je menuplanner
Dit recept is toegevoegd aan je menuplanner
Voeg toe aan boodschappenlijst
Dit recept staat nu op je boodschappenlijst
Keuken Amerikaans
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
gram
Ingrediënten
Keuken Amerikaans
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
gram
Ingrediënten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg toe aan je menuplanner
Dit recept is toegevoegd aan je menuplanner
Voeg toe aan boodschappenlijst
Dit recept staat nu op je boodschappenlijst
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 160° celsius.
  2. Leg een vel bakpapier op een ovenplaat en zet de ovenplaat op het aanrecht.
  3. Snij de twee zijkanten van de flespompoen af en snij de pompoen nu in drie stukken. Snij elk stuk in lange plakken, dit maakt het makkelijker om de schil eraf te halen.
  4. Snij elk stuk in lange plakken, dit maakt het makkelijker om de schil eraf te halen.
  5. Snij nu in reepjes of blokjes en leg die op de bakplaat.
  6. Bak in 45 - 60 minuten gaar.
  7. Pureer het gare pompoenvlees.
  8. Afhankelijk van hoeveel je nodig denkt te hebben, de pompoenpuree over bakjes verdelen. Laat de pompoenpuree afkoelen in de koelkast of in een bak met koud water. Vries wat je niet binnen 1-2 dagen gaat gebruiken in.
Notities
Voedingswaarde
Pompoenpuree
Hoeveelheid Per Portie (100g)
Calorieën 0,4
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 0,01g 0%
Verzadigd Vet 0,01g 0%
Meerv. Onverzadigd Vet 0,0005g
Enkelv. Onverzadigd Vet 0,002g
Cholesterol 0,01mg 0%
Natrium 2mg 0%
Kalium 1mg 0%
Totaal Koolhydraten 0,1g 0%
Voedingsvezels 0,01g 0%
Suikers 0,02g
Eiwitten 0,01g 0%
Vitamine A 0,4%
Vitamine C 0,1%
Calcium 0,02%
Ijzer 0,03%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.