paté maken

Paté

In Nederland is leverworst natuurlijk heel populair. Vaak is het van kippenlevertjes gemaakt. Je kan ook zelf een heel lekkere paté maken met kippenlevertjes. Deze paté kan je ook goed invriezen.

Lekker op een keto lijnzaadcracker of een keto beschuitje of natuurlijk een op een broodje.

paté maken

Paté

No ratings yet
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: Tussendoortje, Broodbeleg, Party food
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur
Porties: 10 personen
Netto koolhydraten: 0g
Calorieën: 188kcal

Ingrediënten

  • 500 gram kippelevertjes Ik haal ze op de markt.
  • 100 gram roomboter
  • 60 ml extra vierge olijfolie
  • 30 ml cognac of droge witte wijn
  • 2 eetlepels runderbouillon
  • 4 ansjovisfilets
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 ui
  • 5 blaadjes laurier
  • 10 jeneverbessen
  • zout en grofgemalen peper

Instructies

  • Snij de kippelevertjes en de ui in kleine stukjes.
  • Smelt 2 eetlepels boter in een koekepan op middelhoog vuur en bak de kippelevertjes 5 minuten. Breng op smaak met wat zout en peper.
  • Voeg dan de cognac of wijn toe en laat op een laag vuur 15 minuten zachtjes koken. Als de cognac of wijn verdampt is, kan je de bouillon toevoegen. Af en toe even doorroeren.
  • Na 15 minuten van het vuur afhalen en in een keukenmachine pureren, totdat je een fijne mousse hebt.
  • Snij ook de kappertjes en ansjovis in kleine stukjes.
  • Verhit nu de olijfolie in de koekepan op middelhoog vuur en voeg de levermousse, de ansjovis en de kappertjes toe. Goed doorroeren. Voeg nu nog 2 eetlepels boter toe en opnieuw goed doorroeren. Laat 3-4 minuten op laag vuur doorkoken.
  • Doe indien nodig nogmaals in de keukenmachine zodat de paté eruit ziet als een mooie mousse.
  • Doe de paté in ramekins en garneer met laurierblad en jeneverbessen. Smelt de resterende boter en giet bovenop de paté in de ramekins zodat je een vetlaagje bovenop de paté krijgt. Je kan ook een deel van de paté invriezen, dan geen vetlaagje er bovenop doen.

Notities

Voedingswaarden

Calorieën: 188kcal | Bruto koolhydraten: 0.2g | Eiwit: 9g | Vetten: 17g | Sodium: 72mg | Kalium: 121mg | Vezel: 0.1g | Vitamine A: 5800IU | Vitamine C: 12.4mg | Calcium: 10mg | IJzer: 4.5mg | Netto koolhydraten: 0g | Macro Vetten: 81% | Macro Koolhydraten: 0% | Macro Eiwitten: 19%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.