Kommetje aardbeien

100 gram aardbeien

Op een keto dieet kan je ook af en toe aardbeien als tussendoortje of als toetje eten. Je moet alleen de hoeveelheden wel in de gaten houden, want vergeleken met frambozen bevatten ze wel wat meer koolhydraten. Dat is natuurlijk niet gek, want ze smaken ook zoeter, er zit dus meer (vruchten)suiker in.

Recept Afdrukken
Kommetje aardbeien
Stemmen: 0
Score: 0
Stem op dit recept!
Voeg toe aan je menuplanner
Dit recept is toegevoegd aan je menuplanner
Prep Tijd 3 minuten
Porties
persoon
Ingrediënten
Prep Tijd 3 minuten
Porties
persoon
Ingrediënten
Stemmen: 0
Score: 0
Stem op dit recept!
Voeg toe aan je menuplanner
Dit recept is toegevoegd aan je menuplanner
Instructies
 1. Was de aardbeien en dep droog met keukenpapier. Haal het kroontje er eventueel af. Ook lekker met een toefje slagroom.
  100 gram aardbeien
Notities
Voedingswaarde
Kommetje aardbeien
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 32
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 0,3g 0%
Verzadigd Vet 0,01g 0%
Meerv. Onverzadigd Vet 0,2g
Enkelv. Onverzadigd Vet 0,04g
Natrium 1mg 0%
Kalium 153mg 4%
Totaal Koolhydraten 8g 3%
Voedingsvezels 2g 8%
Suikers 5g
Eiwitten 1g 2%
Vitamine C 98%
Calcium 2%
Ijzer 2%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.
Deel dit Recept

2 Comments

 1. Is het hele idee achter keto-dieet niet dat je géén koolhydraten eet? Aardbeien hebben van alle fruitsoorten vrijwel de hoogste kh-gehalte. Een mega-afrader dus, als je je ketosis in stand wil houden in ieder geval…

  • Bedankt voor je reactie. Op het keto dieet is het de bedoeling dat je de hoeveelheid koolhydraten beperkt tot zo’n 20 gram netto koolhydraten per dag. Dit betekent dat je geen producten met suikers of hoog in zetmeel (brood, rijst, aardappels, pasta, etc.) eet en dat je je koolhydraten voornamelijk uit groenten haalt.

   Netto koolhydraten reken je uit door het totaal aantal koolhydraten in gram te nemen en daar het totaal aantal vezels in gram vanaf te trekken (van alles dat je op die dag eet). Aardbeien zijn geen eerste keus op een keto dieet, maar als je zorgt dat je er niet teveel van eet en de rest van de dag je koolhydraten ook goed in de gaten houdt, is het wel degelijk mogelijk om 100 gram aardbeien te eten en toch in ketose te blijven.

   Aardbeien bevatten namelijk 6 gram netto koolhydraten per 100 gram. Daarmee zijn ze dus iets hoger in koolhydraten dan bijvoorbeeld frambozen (5 gram netto koolhydraten per 100 gram), maar veel lager dan ander fruit.

   Een appel bevat bijvoorbeeld 12 gram netto koolhydraten per 100 gram en een gemiddelde appel weegt 150 gram. Een gemiddelde appel bevat dus 18 gram netto koolhydraten. Dat is dus niet in te passen op een keto dieet, tenzij je maar een halve appel eet en de rest van de dag goed oppast. Voor meer informatie kijk in ‘Informatie over het keto dieet’ blog nummer 12 ‘Keto fruit’.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*