Amandelmelk

Klik hier om direct naar het recept voor amandelmelk te gaan.

Amandelmelk is een handig ingrediënt in bijvoorbeeld puddings.

Kant-en-klare amandelmelk vind ik persoonlijk totaal niet lekker en dat is waarom ik het zelf maak.

Helaas kan je zelfgemaakte amandelmelk maar een paar dagen in de koelkast bewaren. Het is dus aan te raden om het te gaan maken, als je weet dat je het die dag ook gaat gebruiken. Het is een belangrijk ingrediënt in amandelpudding of amandelpap.

De gemalen amandelen die je overhoudt nadat je ze voor de melk hebt gebruikt, kan je in de oven drogen en dan krijg je een fantastische keto paneermeel.

Keto paneermeel

Amandelen zijn best duur. Toch is deze amandelmelk helemaal niet duur aangezien je de amandelen twee keer kan gebruiken om melk te maken en de amandelpulp die je overhoudt kan je dan drogen en als paneermeel gebruiken. Niks wordt dus weggegooid.

Het loont ook om amandelen (en andere noten) online te kopen, dat is namelijk veel goedkoper en vaak veel betere kwaliteit dan in de supermarkt. Zelf koop ik ze bij Bas Boer Noten. Klik hier voor de kortingscode als jij ook je noten en zaden online bij Bas Boer Noten wilt bestellen.

Recept Afdrukken
Amandelmelk
Stemmen: 0
Score: 0
Stem op dit recept!
Voeg toe aan je menuplanner
Dit recept is toegevoegd aan je menuplanner
Porties
liter
Ingrediënten
Porties
liter
Ingrediënten
Stemmen: 0
Score: 0
Stem op dit recept!
Voeg toe aan je menuplanner
Dit recept is toegevoegd aan je menuplanner
Instructies
 1. Week de amandelen 8-12 uur in een kom met water.
  Keto amandelen weken in water
 2. Laat de amandelen in een vergiet uitlekken. Doe ze dan in de keukenmachine en voeg 0.5 liter water toe en een snufje zout.
 3. Zet de keukenmachine aan en laat de amandelen in ongeveer 3-4 minuten fijnmalen.
 4. Giet de amandelmelk door een zeef met een theedoek of stuk kaaslinnen. Om de laatste amandelmelk eruit te krijgen moet je de doek dichtvouwen en dan goed uitwringen (zoals je een natte handdoek uitwringt). Schenk de melk in een glazen fles of kan.
 5. Doe de gemalen amandelen terug in de keukenmachine en voeg de resterende halve liter water toe. Machine weer 3-4 minuten laten malen.
 6. Schenk de amandelmelk van de machine weer door de zeef met theedoek/kaasdoek in een kom en wring de doek weer uit. Giet de melk in de fles bij de andere amandelmelk.
 7. Vouw de kaasdoek met gemalen amandelen op en doe in een plastic doosje in de koelkast . Met deze gemalen amandelen, kun je nog een keer 1 liter amandelmelk maken in de komende 2 dagen.
 8. Gooi de amandelpulp niet weg! Spreidt het uit over een ovenbakplaat op een vel bakpapier en rooster in een voorverwarmde oven op 130º celsius. Roer af en toe door.
 9. Als het helemaal droog is, doe dan in een potje en gebruik als paneermeel (eventueel gemengd met geraspte Parmezaanse kaas). Mochten er klontjes in zitten, dan kan je het even met een staafblender los en poederig maken.
Deel dit Recept

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*