Twee weken lang: ontbijt en lunch, maar sla je avondeten helemaal over

Keto ontbijt: Engelse muffins

Ik volg al sinds augustus 2016 het keto-dieet. De afgelopen tijd heb ik het aangevuld met intermittent fasting. Dus ik at rond 14.00u lunch en dan rond een uur of 19.00u avondeten en dan niks tot de volgende dag 14.00u. Dit beviel me prima en kostte me weinig moeite.

Toch blijkt uit dit onderzoek, dat het beter is om wel te ontbijten en ook te lunchen en dan vanaf 14.00u ‘s middags te vasten tot ontbijt de volgende ochtend. Je kan natuurlijk wel water, zwarte koffie en thee zonder suiker drinken.

Dus zoals ze in het Engels zeggen, ‘Eat breakfast like a king, lunch like a prince and dinner like a pauper’. 

Mijn eigen ervaring

De eerste keer dat ik geprobeerd heb om twee weken lang ‘s middags vanaf 14.00u tot ontbijt de volgende ochtend niet te eten, lukte het mij totaal niet.

Inmiddels ben ik extra gemotiveerd, want er is steeds meer bewijs dat deze manier van vasten autofagie extra versterkt. Het helpt je lichaam dus om kapotte cellen op te ruimen en dat is heel belangrijk om heel veel ziekten te vermijden.

Mijn man heeft dit inmiddels succesvol gedaan en is helemaal van zijn vervette lever afgekomen!

Zelf heb ik nu al jarenlang twee plekjes waarvan ik twijfel of het huidkanker zou kunnen zijn, omdat ze niet helen en een aantal van de karakteristieken hebben. Ik heb het natuurlijk door de huisarts laten checken en die was er niet bezorgd over. Ik wel dus.

Verder wil ik graag meer gewicht rond mijn middel kwijtraken. Op zich is mijn middelomtrek goed, mijn gewicht is goed en mijn BMI is goed, maar toch kan er volgens mij nog best wat af.

Dus ik ben nu extra gemotiveerd om het nog een keer te proberen.

Dit keer ga ik ‘s avonds niet koken voor mijn man en dochter, dat maakt het namelijk te lastig. Ik kook ‘s ochtends voor ze en dan hoeven ze het ‘s avonds alleen op te warmen. Verder ga ik ‘s avonds vroeg naar bed.

Ik vond het de eerste avond heel lastig. De volgende ochtend had ik totaal geen honger, dus ik dacht er even over om ontbijt maar over te slaan. Dat heb ik uiteindelijk toch maar niet gedaan, want daarom ging het misschien de eerste keer wel mis.

Inmiddels ben ik op mijn vijfde dag. Gisteravond was bij verre na het lastigst. Niet dat ik honger heb, maar gewoon trek, veel trek. Ik vind het vooral heel saai om ‘s avonds niet samen te eten.

Toch heb ik het tot nu toe vol kunnen houden. En bijzonder genoeg, die twee plekjes die ik heb, zijn in die vijf dagen al bijna helemaal verdwenen!

Ik verwacht dat ze dus over negen dagen echt weg zullen zijn. Dit zijn plekjes die ik dus al jaren heb! Ik denk dus dat dit autofagie in actie is.

Zodra ik dit voor de volle 14 dagen gedaan heb ben ik van plan om een echo van mijn lever en een bloedonderzoek te laten doen. Voordat ik aan het keto dieet begon had ik hoog cholesterol en waren er statines voor geschreven. Die statines heb ik maar kort geslikt, vanwege de bijwerkingen (spierpijn en vermoeidheid). Ik ben benieuwd hoe het nu is, na twee jaar keto dieet met veel (dierlijke, verzadigde) vetten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*