Keto mini pizza’s

Deze keto mini pizza’s zijn natuurlijk niet met brooddeeg gemaakt. Ze zijn glutenvrij.

De combinatie van eieren, mayonaise en kokosmeel lijkt misschien heel vreemd, maar probeer zelf maar. Het werkt echt! Je kan je eigen mayonaise binnen 5 minuten maken, klik hier voor het recept.

Het is belangrijk om het zout toe te voegen, dat geeft de bodem namelijk extra smaak! Bovendien moet je zorgen dat je op een keto dieet voldoende zout binnenkrijgt. In bewerkte voeding zit vaak heel veel zout (te veel zout), maar aangezien je dat niet meer eet als je een keto dieet volgt, moet je zelf dus wel wat zout gebruiken als je kookt.

Eieren zijn ook een belangrijk (en gezond!) ingrediënt. Op het keto dieet eet je zeker in het begin best veel eieren. Je vraagt je misschien af of dit geen kwaad kan, of er een maximum aantal eieren is dat je kan eten. Hier kan je daar meer over lezen.

Keto mini pizza’s: lunch, snack, party-food, picknick

Deze lekkere kleine pizza’s, ook wel pizzette genoemd, zijn lekker als lunch en ook prima geschikt om mee te nemen naar werk of school. Juist omdat ze klein zijn, blijven ze steviger, maar net uit de oven zijn ze wel het lekkerste.

Kookring

Je zorgt dat je mini pizza’s stevig genoeg blijven door ze niet te groot te maken. Je kan ze mooi rond krijgen door een kookring te gebruiken.

Leuk gerecht om samen met kinderen te maken

Kinderen vinden het ontzettend leuk om pizza’s te versieren. Dit is dus een leuk gerecht om samen met kinderen te maken. Je kan veel verschillende soorten groente, kaas en/of vleeswaren gebruiken.

Mini pizza's op marmeren achtergrond

Keto mini pizza’s

5 van 1 stem
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: Party food, Lichte maaltijd, Lunch
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen
Netto koolhydraten: 10g
Calorieën: 832kcal

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 100 ml mayonaise
  • 3 eetlepels kokosmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 0.5 theelepel uienpoeder
  • 0.5 theelepel zout
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 70 gram tomatenpuree (Check hoeveel koolhydraten erin zitten, want dat verschilt nogal per merk.)
  • 1 pakje mozzarella
  • 25 gram plakjes salami, Parma ham, etc.
  • 1 tomaat
  • 10 basilicumblaadjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200º celsius.
  • Klop de eieren en de mayonaise in een kom met een handmixer.
    Beslagkom met eieren en mayonaise
  • Doe het kokosmeel, de bakpoeder, zout en uienpoeder in een andere kom en meng doorelkaar.
  • Schep nu de droge meelmix voorzichtig door het eiermengsel (het moet luchtig blijven, dus niet hard roeren). Laat een paar minuten staan zodat het bakpoeder kan werken.
    Kom met pizza beslag
  • Verwarm een beetje olijfolie in een kleine koekepan.
  • Schep een beetje van het beslag in de koekenpan. Je wilt pizzabodems krijgen van ongeveer 8 cm diameter want anders zijn ze moeilijk te keren. Dit werkt het beste met een ingevette metalen kookring.
    Beslag in een kookring in een kleine koekenpan
  • Zodra het beslag in de pan is, het vuur lager zetten, want anders wordt de onderkant te bruin. Na een aantal minuten keren.
    Koekenpan met omgekeerde pizzabodem
  • Zodra beide kanten bruin zijn, de pizza bodem uit de pan halen en op een ovenplaat met een stuk bakpapier leggen. Maak nu de volgende pizza bodems totdat al het beslag op is.
  • Smeer op elke pizza bodem een dun laagje tomatenpuree.
    Mini pizza met een laagje tomatenpuree
  • Leg er nu je toppings op de tomatenpuree. Je kan pizza's maken met mozzarella, tomaat en wat peper of mozzarella met salami of Parma ham met olijven, etc.
    Keto pizza bodem met mozzarella en tomaat
  • Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven – de pizza's zijn klaar als de kaas gesmolten is.
    Mini pizza's op marmeren achtergrond

Notities

 
 

Voedingswaarden

Calorieën: 832kcal | Bruto koolhydraten: 15g | Eiwit: 25g | Vetten: 75g | Sodium: 1626mg | Kalium: 678mg | Vezel: 5g | Vitamine A: 1481IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 2mg | Vitamine B5: 2mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine B12: 2µg | Vitamine C: 12mg | Vitamine D: 2µg | Vitamine E: 5mg | Vitamine K: 102µg | Calcium: 389mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 50µg | IJzer: 3mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 35mg | Fosfor: 513mg | Selenium: 33µg | Zink: 3mg | Netto koolhydraten: 10g | Macro Vetten: 81% | Macro Koolhydraten: 7% | Macro Eiwitten: 12%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.