Wrap met zalm en roomkaas

Keto wraps met roomkaas en zalm

Heerlijke wraps met roomkaas en zalm! Ze zijn binnen 10 minuten klaar en lekker als lichte lunch eventueel met een salade of als party food. De hoeveelheid in dit recept is voor 1 persoon als lichte lunch, als party food reken ik een halve wrap per persoon.

Nu het weer warmer wordt is het wel belangrijk om deze wraps gekoeld te houden als je ze mee naar werk neemt of bijvoorbeeld op een picknick. Als je op je werk een koelkast hebt is dat natuurlijk geen probleem, maar anders is een koeltasje met een koelelement ook een goede oplossing.

Hele dunne wrap

De wrap bestaat uit een goed los geklopt ei. Met één ei maak je 4 kleine wraps. De truc is om de wrap zo dun mogelijk op een heel laag vuur te maken. Zo kookt hij mooi gaar zonder te verkleuren (hij blijft dus lichtgeel).

Roomkaas met kruiden

Je kan de wrap met vers gemaakte kruidenkaas vullen (met of zonder zalm) of met kant-en-klare roomkaas waar je wat verse kruiden doorheen mengt. Ik vind verse dille lekker met zalm, maar je kan natuurlijk net zo goed andere kruiden, bijvoorbeeld bieslook of koriander of platte peterselie, er door heen mengen.

Cayenne peper

Maak de roomkaas op smaak door een snufje cayenne peper toe te voegen. Cayenne peper komt oorspronkelijk uit Guyana (Zuid-Amerika) uit het plaatsje Cayenne.

Hoe heet een peper is, wordt gemeten in Scoville eenheden. Cayenne peper is 30,000-50,000 Scoville eenheden en dat maakt het veel heter dan chilipoeder. Chilipoeder is namelijk in mix van specerijen, cayenne peper is puur en gemaakt van hete chili pepers. Cayenne peper is 12x heter dan Jalapeno pepertjes.

Maar cayenne peper is niet alleen heel heet, het versterkt ook de smaak van andere stoffen. Daarom wil je dus maar een snufje toevoegen! En als je cayenne peper aan een gerecht toevoegt tijdens het koken, houdt er dan rekening mee dat de cayenne peper steeds sterker wordt hoe langer je het meekookt!

Heel gezond!

Cayenne peper is een goede bron van de stof capsaicin. Capsaicin wordt in verband gebracht met een versneld metabolisme, betere vetverbranding (vooral lichaamsvet rond organen!) en minder honger. Bovendien kan het een belangrijke rol spelen in het tegengaan van aderverkalking, hartproblemen en hoge bloeddruk.

Om echt een positief effect te hebben moet je alleen vrij grote hoeveelheden regelmatig eten en daar zijn onze smaakpapillen niet op in gesteld. Je kan wel capsules kopen maar daar krijgen best veel mensen last van hun maag door.

Hier kan je een wetenschappelijke studie (in het Engels) naar de gezondheidseffecten van capsaicin downloaden.

Wrap met zalm en roomkaas

Keto wraps met zalm en roomkaas

5 van 1 stem
Afdrukken Pin Rate
Gang: Lunch, Party food
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 1 persoon
calorieën: 276kcal

Ingrediënten

  • 50 gram roomkaas
  • 1 eetlepel dille of andere verse kruiden
  • 30 gram gerookte zalm
  • 1 ei
  • 1 theelepel roomboter
  • snufje cayenne peper
  • peper en zout

Instructies

  • Klop het ei goed los in een kom. Met 1 ei kan je twee dunne wraps in een kleine koekenpan maken. 
  • Smelt de boter op matig vuur in een kleine koekenpan. Zodra de boter gesmolten is, de helft van het losgeklopte ei aan de pan toevoegen. Beweeg de pan heen en weer zodat de hele bodem met een heel dun laagje ei bedekt is. Zet het vuur op laag! 
  • Maak het ei voorzichtig aan de randjes los met een siliconen spatel en draai de flinterdunne omelet om, zodra het ei niet meer druiperig is (ongeveer 45 seconden tot 1 minuut). Je kan dit doen door hem op een deksel of bord te laten glijden en hem dan omgekeerd terug de pan in te laten glijden. Laat de andere kant in ongeveer 30 seconden gaar worden en haal dan uit de pan. De omelet moet mooi lichtgeel zijn. Herhaal voor de rest van het losgeklopte ei. 
  • Zodra de omeletten klaar zijn, laat je ze op een snijplank of bord wat afkoelen en maak je de vulling. 
  • Snij of knip de dille in kleine stukjes en doe in een kom. 
    Dille in kleine stukjes snijden of knippen
  • Doe hier de roomkaas bij en de in kleine stukjes gesneden of geknipte zalm. Meng door elkaar heen. Voeg een piepklein beetje cayenne peper toe en meng goed door. Proef even en maak dan op smaak met peper en zout. 
  • Smeer een laagje op de wrap en rol de wrap op. Snij de wrap doormidden en bewaar in de koelkast totdat je hem gaat eten. 
    Wrap met zalm en roomkaas

Nutrition

Calories: 276kcal | Carbohydrates: 2g | Protein: 13g | Fat: 23g | Saturated Fat: 11g | Cholesterol: 227mg | Sodium: 465mg | Potassium: 182mg | Sugar: 1g | Vitamin A: 18.2% | Calcium: 7.4% | Iron: 6.8%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *