Het keto dieet

Zelf volg ik sinds augustus 2016 het keto dieet en ik ben inmiddels meer dan 20 kilo afgevallen. Wat ik nog belangrijker vind is dat ik nu een mooi constant gewicht heb, zonder daar moeite voor te hoeven doen. Ik hoef dus niet te sporten of heel erg op mijn eten te letten om op gewicht te blijven.

Het prettige van het keto dieet is dat het een levensstijl wordt en je het dus met het hele gezin kan volgen.

Het keto dieet voor kinderen

De meeste kinderen eten (en drinken!) veel te veel suiker en veel te veel simpele koolhydraten (wit brood, pasta, witte rijst). Je ziet kinderen met 6 witte boterhammen mee naar school. Logisch dat ze zo veel nodig hebben, want er zit heel weinig voeding in wit brood. Zo eten kinderen steeds meer, maar krijgen ze toch onvoldoende goede voedingsstoffen binnen. Het is dus helemaal niet vreemd dat overgewicht ook bij kinderen een steeds groter probleem wordt.

Maar wat veel ernstiger is, de kans dat kinderen ziektes ontwikkelen doordat ze onvoldoende goede voedingstoffen binnenkrijgen.

Denk dan bijvoorbeeld aan lichamelijke ziektes, zoals acné, allergieën, stofwisselingsziekten, diabetes, maar ook psychische problemen, zoals depressie, en gedragsproblemen, zoals zich niet kunnen concentreren, agressie, ADHD, slaapstoornissen, etc.

Juist voor kinderen in de groei is een goede voeding heel belangrijk. En met een goede voeding, bedoel ik natuurlijk ook drinken. Als je kind gewend is om limonade/frisdrank/energiedrankjes/vruchtensap te drinken, bouw dit dan af. Het is suikerwater en gewoon heel erg ongezond. Leer je kind om water te drinken en mocht het helpen, doe dan een schijfje sinaasappel of wat blaadjes pepermunt of een paar aardbeien of frambozen in het water. Thee (met of zonder melk) is natuurlijk ook prima, zolang je geen suiker toevoegt.

Kinderen kunnen mee profiteren als hun ouders een keto dieet volgen. Hier kan je daar meer overlezen.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *