vitamine c en het corona virus

Het Corona virus & vitamine C

Voldoende vitamine C (net als andere vitamines en mineralen) is belangrijk voor een goed functionerend afweersysteem. Als je gezond eet, krijg je normaal gesproken voldoende vitamine C via je voeding binnen. Hier kan je meer informatie lezen over vitamines op het keto dieet.

Goede bronnen van vitamine C

Broccoli, bloemkool, paprika’s, kool, spruitjes, tomaten, snijbiet, boerenkool, aardbeien, aalbessen: dit zijn allemaal goede keto bronnen van vitamine C. Het is zeker niet zo dat je sinaasappels nodig hebt om in je vitamine C behoefte te voorzien! Broccoli bevat meer vitamine C dan sinaasappels. Hier kan je meer lezen over keto groenten.

Door groentes of fruit rauw te eten of te stomen in plaats van te koken blijft  vitamine C beter behouden. 

Hoeveel?

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheden zijn als volgt:

volwassenen: 75 mg per dag

rokers: een extra 35 mg per dag 

Vitamine C en COVID-19

In Wuhan (China), zijn meerdere medische onderzoeken met extreem hoge doseringen vitamine C gedaan op ernstig zieke Corona patiënten. Een deel werd met vitamine C behandeld via een infuus, en een ander deel kreeg dit niet. Hier is tot op heden niks over gepubliceerd, dus we weten niet of het heeft geholpen.

Malcolm Kendrick: Schotse arts

Gisteren ontving ik een berichtje van Malcolm Kendrick dat hij momenteel vitamine C supplementen aan raadt. Malcolm Kendrick is een Schotse huisarts die heel veel onderzoek doet op het gebied van hart-en vaatziektes en statines. Hij is één van de mensen die ik volg om aan mijn informatie te komen.

In zijn bericht vertelt hij dat er aanwijzingen zijn dat vitamine C mogelijk respiratoire infecties (en dat is wat COVID-19 ook is) kan helpen voorkomen en als je een respiratoire infectie hebt om het te behandelen.

Hij raadt 2 gram (2000 mg, dat is een heel hoge dosis!) aan om infectie te voorkomen en mocht je het virus gekregen hebben dan raadt hij 10 gram (10,000 mg) aan. Dat is dus echt een heel erg hoge dosis. Hier is een link naar het onderzoek waar zijn advies op gebaseerd is.  

Extra hoge dosis

De medische opinie is tot op heden dat een hele hoge dosis vitamine C nemen zinloos is, want je plast alles wat je te veel hebt uit. Bovendien is het mogelijk dat als je echt een heel erg hoge dosis neemt van 2000 mg (dus 2 gram) per dag, dat je last krijgt van misselijkheid, diarree en buikpijn.

Mijn ervaring is dat ik inderdaad het beste 1000 mg per dag kan nemen, want bij 2000 mg krijg ik hoofdpijn, misselijkheid etc.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.