Handige lunchdoos voor kinderen

Low carb lunchdoos

Veel kinderen nemen elke dag brood mee naar school en vaak komt een deel weer mee terug naar huis. Helemaal niet gek natuurlijk, eigenlijk is het best heel saai om elke dag hetzelfde te eten.

Bovendien bevat brood vaak helemaal niet zoveel voedingsstoffen als je misschien zou denken. Ik zie regelmatig kinderen met wel 6 witte boterhammen mee naar school. Heel veel simpele koolhydraten, net als suiker dus, met weinig vitamines, mineralen en geen eiwitten/gezonde vetten.

Dus varieer! Geef eens volkorenpasta met worstjes in tomatensaus mee, met reepjes komkommer of bleekselderij en een stukje kaas. Ik gebruik gourmet worstjes, maar je kan ook saucijsjes nemen en die in plakjes snijden.

Gezonde lunch naar school

Geef een keertje volkoren pasta met worstjes in tomatensaus met reepjes komkommer, selderij en wat brie. Of komkommer, tomaat, mozzarella en een avocado. Ook heel lekker en voedzaam!

 

Gezonde lunch voor school

Zo heb je heel snel een lekkere en makkelijke en nog belangrijker (!) voedzame lunch voor mee naar school! Hier heb je natuurlijk wel een goede lunchdoos voor nodig. Als het even kan een lunchdoos met meerdere vakjes.

Vooral als je kind niet zo’n grote tas heeft of al een heel volle tas heeft, dan kan een opvouwbare lunchdoos een uitkomst zijn.

Mijn tips voor het kiezen van een lunchdoos voor kinderen:

  1. meerdere vakjes
  2. makkelijk open te maken en makkelijk te sluiten
  3. niet te groot
  4. niet te veel losse onderdelen (ivm zoek raken)
  5. leuk kleurtje
  6. makkelijk schoon te maken

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*